Son günlerde yağan aşırı yağmur bazı köylerde su baskınlarına yol açarken, Düzce merkeze bağlı Küçük Ahmetler köyü'nde çaresiz bekleyiş tepkiyi artırıyor. Düzce Belediye Meclisi'nin "Mücavir alana alındığı açıklanan  20 köy" içinde yer alan Küçük Ahmetler köyü'nd,  köyü bölerek geçen Aydınpınar yolu üzerindeki su rögarının kapanması üzerine yolun etrafı göl gibi suyla doldu. Özellikle Kızılcık Köyü sapağı ile Küçük Ahmetler Köyü halkının kullandığı yol güzargahının suyla kaplanması aşırı süratle geçen araçlar için "tehlike sinyali" veriyor.Yolun suyla dolup taşması yayaların yolu karşıdan karşıya geçmesini engellerken, araçların da her hangi bir uyarıcının olmaması üzerine aniden suya dalmalarına neden oluyor.  Ayrıca su birikintisi hem etraftaki esnaf ve vatandaşları tehlikeye sokuyor hem de kazalara davetiye çıkarıyor.

KÖY MÜYÜZ ŞEHİR Mİ?

Yağmur yüzünden kapanan rögarın açılması için Köy Hizmetlerine ve Belediyeye müracaat ettiklerini belirten çevre esnafı hiç bir kurumdan gerekli cevabı almadıklarını belirtti.  Köy Sakinleri "Köyüz diye Özel İdare'ye başvuruyoruz 'siz mücavirdesiniz' diyorlar. Belediyeye başvuruyoruz 'siz köysünüz' diyorlar.Biz ne yapacağımızı ve nereye başvurac ağımlızı şaşırdık" dedi.

Nereye başvuracaklarını bilemeden üç gündür rögarın açılmasını bekleyen Küçük Ahmetler Köyü halkı  kapanan su logarının bir an evvel açılarak araç ve yaya trafiğinin rahatlamasını ve kaza olmadan bu engelin aşılmasını bekliyor..    

Haber;E.TAYHAN