Kaynaşlı’ya bağlı Üçköprü köyünde yaşayan vatandaşlar otobüse atıl durumdaki duraktan binmek zorunda kalıyor.

DURAĞIN HALİ İÇLER ACISI

Yaklaşık bir senedir atıl durumda olduğunu belirttiği duraktan otobüse binmek zorunda kaldığını ifade eden bir vatandaş, durumu 0 542 767 18 81 numaralı Öncü haber Whatsapp İhbar Hattı’na bildirerek şikayetçi oldu. Fotoğraflarda, durağın çatısının hasarlı olduğu ve yağmur-kar gibi durumlarda içinde oturmanın imkansız olduğu, zeminin ise göle döndüğü görülüyor.

“YAĞMURDA KARDA BEKLEYECEK DURAĞIMIZ YOK”

“Köyün merkezindeki yolcu durağı 1 yıldan beri yapılmıyor” diyen vatandaş, “Yetkili muhtar Hüseyin Turna ve azası Yusuf Perçin 6 ay önce “Yaptıracağız, sipariş verdik” dediler ama 6 aydır yapılan bir şey yok. Yağmurda karda bekleme durağımız yok. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen ilgilensinler artık” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

MUHTAR: BENİM SORUMLULUĞUMDA DEĞİL, KOOPERATİFE DEFALARCA SÖYLEDİM

Konu ile ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdiğimiz Köy Muhtarı Hasan Turna durağın sadece dış görünüşü ve çatısıyla ilgili problem olduğunu belirterek, “Daha önce başka bir durağı bizzat ben yaptırıp yerine koydurdum.  Bu durak noktasında da muhtarın sorumluluk alanında bir durum değil. Yolcu taşıyan kooperatife defalarca yaptırmaları konusunu ilettik. Ancak her seferinde yaptıracağız dediler ve öyle kaldı” diye konuştu.

BU HAFTA İÇİ DURAK ONARILACAK

“Biz köylünün her derdine koşuyoruz” diyen muhtar Turna,  “Burası 5 bin nüfuslu bir köy ve her yere yetişmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu durakla ilgili kooperatiften bir adım gelmeyince ben saçlarını ölçtürüp kestirdim ve hafta içinde de montalama işlemi yapılarak köylümüzün sorununu çözeceğiz. Vatandaşımızın her türlü sorununa çözüm bulmak için gece gündüz çalışıyoruz” diyerek bu hafta içinde durağın hak ettiği görünüşe kavuşacağını ifade etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN