Öykü Arin için yapılan kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına bir ses de Akçakoca'dan geldi. Akçakoca Belediye Meclis salonunda başlatılan kampanya kapsamında umut olmak isteyen vatandaşlar yarın saat 17:00' ye kadar bağış yapıp, umut olabilecekler.
3,5 yaşında lösemi hastalığına yakalanan Öykü Arin'e umut olmak amacıyla Akçakoca’da da kampanya başlatıldı. Akçakoca Belediye Meclis salonunda sabah saatlerinde başlayan kampanyaya vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Duyarlı olan vatandaşlar yarın saat 17:00' a kadar bağışta bulunabilecekler. 
Öykü Arin Yazıcı henüz 3,5 yaşında ve küçük bedeni kan kanserinin özel bir türüyle mücadele ediyor. Öykü Arin'e 2018 yılının Kasım ayında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Lösemi teşhisi konuldu. JMML, löseminin nadir görülen saldırgan bir türü olarak açıklanıyor. Hastalığın görülme sıklığı milyonda 1-9 arasında değişiyor.

Öykü Arin’e en geç 2 ay sonra kök hücre nakli yapılması gerekli.

Aksi halde, önce kanda, sonra organlarda ciddi yıkımlara neden olmasından ve ciddi hayati risk oluşturmasından endişe ediliyor.

Haber: S.ŞEN/Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ