KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAKLAR

Komşu ülkelerden gençlik değişik projesi kapsamında 26 yabancı öğrenci Düzce'ye geldi. Aralarında Azerbaycan, Moskova gibi ülkelerinde bulunduğu Genç Pusula değişim programı çerçevesinde 7 farklı ülkeden gelen gençler Vali Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti.

Vali Ali İhsan Su ilimize gelen gençlerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Su “ bu programların çok önemli faydaları var. gençlerin birbirlerini tanımaları, ülkeleri tanımaları şimdiden bu dostlukları kurmaları, diğer ülkeler ile iyi ilişkiler kurmaları karşılıklı kültür alışverişleri her iki ülke için önemlidir. Bu projelerin hem eğitici hem öğretici çok önemli faydaları oluyor. Ümit ediyorum ki bu gelen arkadaşlarımız ilimizi, insanlarımızı tanıyacaklar ve çok güzel intibalar ile kendi ülkelerine dönecekler” şeklinde konuştu.

Vali Ali İhsan Su gelen gençlere hediyeler takdim etti ve bazı gençlerde ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Ali İhsan Su'ya armağan etti.

Genç Pusula programı kapsamında ilimize gelen gençler 8 gün Düzce'de kalacaklar. Bu süre zarfında Oryantiring'de oynayacak olan gençler çeşitli programlar düzenleyecekler ve Düzce'yi gezecekler. Programlar dahilinde ilk etkinliklerini alışveriş merkezinde gerçekleştiren gençler burada kendi ülkelerine ait kültürel özellikleri, yiyecekleri tanıttılar. Düzce'deki programları dahilinde Kültür gecesi düzenleyecek olan gençler cuma ve cumartesi ise odayeri yaylasında Oryantiring oynayacaklar.

 

Haber;  M. YILMAZ