Düzce’de yetişen ot ve yemeklerin tanıtımı yapılacak
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilecek olan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Düzce’de yetişen, yenilebilir otlar ve yöresel yemeklerin sunumunun yapılacağı ot festivali öncesinde organizasyona ilişkin toplantılar gerçekleştiren kadın meclisi üyeleri dün akşam yine bir araya geldi.

Festival 3 gün sürecek
12,13 ve 14 Mayıs tarihleri olmak üzere 3 gün sürecek olan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali'nde yer alacak Yemek Yarışması'nın detaylarının görüşüldüğü toplantıda ayrıca basına Düzce'ye özgü yemeklerin tanıtımı da yapıldı.

Geleneksel hale getirildi
Ot Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Mayıs ayında yapılacak etkinlikte Düzce otlarının ve yöresel yemeklerin Düzceliler ve misafirlerle buluşacağını belirtti. Dikmen bu konuda şu bilgileri verdi: “Geleneksel hale getirdiğimiz şenlikte Düzce'nin her bölgesinde, kendi gelenek, göreneklerini ve kendi yaşamını bir festival haline getirmek, gelecek kuşaklara kültürel yapıyı taşımak amacındayız. Düzce’de yaşayan herkesi bu festivalin bir parçası olmaya davet ediyorum.”

Dikmen ayrıca Düzce’ye özgü ot yemeklerini, yiyecekleri, el sanatlarını tanıtmayı, bölgedeki turizm faaliyetlerini ve ekonomiyi hareketlendirmenin hedeflendiğini aktardı.