1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri  ( UMKE )  ve Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) tarafından afetlerde kullandıkları araç-gereç ve ekipmanları sergilendi. Alışveriş Merkezi önünde açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Sergilenen ekipmanları dikkatle inceleyen vatandaşlar, merak ettiği soruları yetkililere sorarak bilgi aldı. Personel ve yaralıyı yukarı çıkarmak için kullanılan liberatörle yapılan mini gösteriyi ise vatandaşlar dikkatle takip etti.


Kurtarma ekipmanlarına yeni eklenen liberatöre bağlanan sedye ile temsili olarak bir yaralıyı kurtaran AFAD ekiplerinin gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonlarıyla kaydetmeyi de ihmal etmedi.


Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, etkinliğin amacını şöyle anlattı: “ 1-7 Mart Deprem etkinliği kapsamında hafta içinde okullarda eğitimlere başladık. Halkımızın deprem bilincini attırmak için öğrenci, öğretmen ve halkımızla bir araya geldik. Bugün de insan yoğunluğun en fazla olduğu Valilik ve AVM önünde stant açtık. Düzce AFAD; Düzce Belediye itfaiyesi, UMKE ve DAKE Var. Burada son yıllarda aldığımız arama kurtarma malzemelerini sergiliyor, devletimizin bu konuda ne kadar yatırım yaptığını halka sergilemek istiyoruz.”


Kartal, vatandaşların eskiye oranla daha bilinçli olduğunu kaydetti ve “Afetler konusunda inşalarımız daha duyarlı. Kesinlikle eskisi gibi değil. En azından okullarda afetler konusunda eğitilmiş milyonlarca çocuk var.”dedi.

“Depreme hazırlıklı mıyız?” sorusuna ise Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, şöyle yanıt verdi: Biz kurum ve kuruluşlar olarak hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız en kötü senaryoya göre. Sadece ilimiz olarak değerlendirmeyelim. Olumsuz bir olayda Türkiye’nin 81 ili bir araya gelerek  etkin şekilde müdahale başlıyor. Biz hem düzce hem ülke olarak hazırız.”

HABER;S.KAŞKIR