Düzce'nin en büyük merasına sahip Paşakonağı Köyü'nde halk, kurtların parçaladığı manda ve malakları çaresizlik içinde sadece seyretmekle kalıyor..Bin 600  dönüm merada çoğu manda olan beş bin büyük baş hayvan olduğunu dile getiren köylüler, manda boyundaki kurtların gece sürü halindeki büyük baş hayvanlara saldırdığını belirtirken 74. mandanın da akşam kurtlara yem olduğunu dile getirdiler.Köylü panik içinde parçalanan mandaları ve manda yavrularını seyrederken  bir an evvel "kurtla ilgili " tedbir alınmasını bekliyor..

Efteni Gölü ile Melen Çayı'na yakın bölümde yer alan Paşakonağı Merası'na yaz boyu konulan çoğunluğu Mandalardan oluşan beş bin büyük baş hayvan yaz boyu merada açık alanda bakılıyor..Paşakonağı Köyü Muhtarı Metin Kılıç, merada bulunan büyük baş hayvanların büyük kurtlar tarafından zaman zaman saldırıya uğradığını son olarak 74. Mandanın da kurtların hışmına uğradığını söyledi.  

Yaz boyu 74 manda ve sığırın kurtların yemi olduğunu belirten Muhtar Kılıç, kurtların meranın hemen yanında bulunan Milli Parklar'a ait ormanlık alanda barındıklarını belirterek :"Kurtların manda boyunda büyük olduğunu düşünüyoruz. Çünkü böyle büyük hayvanı başka türlü bir kurt deviremez. Bunun için tedbir istiyoruz. Çare istiyoruz." dedi.

Meradaki mandaların kurtların istilasından ve hışmından kurtarılması için yetkilileri tedbir almaya ve çare olmaya çağıran köylüler :"Bu kadar mandalara saldıran böyle bir kurt korkarız yarın bir gün   insanlara da saldırabilir" diyerek korku ve çaresizlik içinde alınacak tedbirleri beklemeye başladı.Bir mandanın  3 ila 5 bin TL arasında olduğu düşünülürse zor şartlarda hayvanları beslemeye çalışan köyülülerin zararın boyutu ürkütücü rakamlara ulaşıyor.  

Haber;E.TAYHAN