Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği yarışma kapsamında gençler, sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerler ile yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçıları yaşlıları yaşadıkları köyde veya kentte ziyaret edecek. Bu ziyaretler esnasında yüz yüze görüşmelerden elde edecekleri bilgileri, yaşlıların içlerinde bulundukları çevre ile beraber, köylerde yaşayan gençlerin kentleri ve kent yaşamlarını gözlemlemeleri sonucunda, izlenimlerini paylaşarak özgün eserler meydana getirecek.
Kuşaklar Buluşuyor konulu, "Köyden Kente Bakış" ve "Kentten Köye Gidiş" başlıkları altında toplanacak. Gençlerin eserlerini 1 Mart 2013 tarihine kadar Düzce Gençlik Merkezine teslim edebilecekler. Sonuçlar ise Gençlik ve Spor Bakanlığı adresinden 3 Mayıs 2013 tarihinde ilan edilecek.
Yarışma 15-20 ve 21-29 yaş arasındaki gençlerden oluşacak iki kategoride yapılacak. Öğrenci olan veya olmayan bütün gençler yarışmaya katılabilecek. Yarışmada dereceye girenlere tablet bilgisayar, bisiklet ve fotoğraf makinesi hediye edilecek.