Eğitim seminerine katılmak üzere Bolu Abant’a gelen Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bölge Kadın Birliği’ne bağlı 54 cemiyetin kadın temsilcileri, seminerin ardından Düzce’de Kusursuz Kafe’yi ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Düzce’nin turistik alanlarını ziyaret eden kadın temsilcileri Kusursuz Kafe’de Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi ve Düzce Belediyesi Sosyal İşlerden sorumlu meclis üyesi Gönül Asuk ile birlikte özel çocuklar tarafından ağırlandı. Çelebi ve Asuk kafe ve Düzce Belediyesinin çalışmalarına ilişkin ziyarette konuklara bilgiler verdi. Çelebi Türkiye Beyaz Ay Derneği olarak birçok işler yaptıklarını belirterek devam çalışmalar hakkında şunları ifade etti:
“İnşallah sizlerle birlikte bir projeye ortak oluruz. Daha önce bir kreşimiz işimiz var okul öncesi çocuklarımız için bir okulumuz var. Şimdi otistik çocuklara bir okul yaptırıyoruz. Onunda alt temeli bitti yaklaşık 4,5 milyon liralık bir iş. Paramızda hazır, yine büyük bir kısmını hayırseverimiz kalan kısmını da devletimiz verdi. İnşallah 2 yıl içerisinde bitireceğiz.”



30 yıldır Köln’de yaşadığını ifade eden Köln Bölge Kadın Birliği Başkanı Düzceli Ümran Aslan, Kusursuz Kafe’yi Almanya’dan takip ettiğini söyledi. Çelebi ve ekibini tebrik eden Arslan, “çok güzel bir işe imza atmışlar. Biz her zaman desteğe hazırız. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Burada çok güzel bir hava var gençlerimiz süper. Her şey mükemmel.” şeklinde konuştu.



Köln Bölge Kadın Birliği Başkan Yardımcısı aynı zamanda Almanya Federal Kadın Birliği Başkan Yardımcısı olan Nurten Afad, Almanya’da yaptıkları çalışmalara değinerek, “bugün buraya geldiğimizde buradaki kendi vatanımızda güzel bir çalışma yapmak, motivasyonumuzu tazelemek, çalışmalarımızı hızlandırmak amaçlı bu çalışmaları yaptık. Çeşitli konularda kendimizi motive ederek tekrar Almanya’ya dönecektir. Âmâ buradaki gördüğümüz atmosfer bizi çok mutu etti ve gönülden destekleyeceğimizi şimdiden belirtmek isterim.” dedi.