Konuralp’te Hamamaltı mevkiinden geçen sulama kanalında lağım ve fuel oil rezaleti” şeklinde gündeme getirdiğimiz haberimizin ardından yetkililer harekete geçti. Çevre sakinleri tarafından Fuel oil’in Düzce Üniversitesine bağlı eski hastane binasından geldiği iddia edilmiş, vatandaşlar şikayetlerini haber ekibimize dile getirmişti.

 

 


Haberimizin ardından Düzce Üniversitesinden geldiği söylenen yetkililer, özel bir yöntemle su kanalındaki fuel oil sızıntısını temizlemeye başladı. Böylece günlerdir ağır bir mazot kokusu çeken ve tarım amaçlı sulama kanalında yaşanan kirlilikten şikayetçi olan çevre sakinleri de rahat bir nefes almaya başladı. Yetkililerin yardım seslerine kulak vermesi çevre sakinlerini memnun etti.

 

 

Çevre sakinleri, “Yoğun bir mazot kokusu vardı. Evimizde oturamıyorduk. Yoğun bir telefon trafiğinden sonra bu ekipleri görevlendirmişler. 2 gündür temizlemeye çalışıyorlar. Daha öncede şikayetçi olmuştuk. İlk değil. Sağ olsun yetkiler ilgilendiler.” dedi.

 

 


2 gün önce bir çok kuruma arayarak bölgeye çağıran çevre sakinlerinden Filiz Önder ise, yerel yönetimlerin kanalizasyon sorununa da çözüm bulması dileğini iletti.


Önder, “ Sulama kanalı bizim halkımız ne bulursa atılıyor. Bu yol kenarında kanalizasyon alt yapısı olmadığından lağımda akıtılıyor. Su kanalımı mı kanalizasyon alt yapısı mı bilemiyoruz. Her şey insan için deniliyor ama biz lağımla yaşıyoruz. Atık ve kanalizasyonlar devam ediyor. Buraları da terk edemeyiz evimiz burada. Bunlara da yerel yönetimlerin çare bulması gerekiyor. Dileriz ilerde bu yetkililer bu kanalizasyona da çare bulmuş olurlar.” dedi.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır