Düzce Belediyesi tarafından kalıcı konutlar bağlantı yolu üzerinde bordür, refüj ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Orta refüjdeki çalışmalar kapsamında Kazukoğlu mahallesinin giriş ve çıkışını sağlayan kavşak kapatıldı.
Kazukoğlu mahallesi sakinleri kalıcı konutlar bağlantı yolunda bulunan kavşağın kaldırılmasından şikayetçi. Mahallenin tek giriş –çıkışının buradan olduğunu söyleyen mahalle sakinleri kavşağın kapatılmasıyla 6 km uzaklıktaki Yahyalar mahallesindeki üst geçitti kullanmak zorunda kalacak.

Yetkililerin kavşağı tehlike arz ettiği gerekçesiyle kapattıklarını söyleyen vatandaşlar, kapatmak yerine başka bir çözüm arayışına gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tek isteğimiz çözüm bulunması

Mahalle sakinlerinden Naci Ergin, “Köyün girişi çıkışı yok. Köye başka yerden girseniz de çıkış yok. Otobüsün gidebileceği bir güzergâh daha yok. Köye en yakın giriş burası ve buranın kapatılmasını istemiyoruz. Yetkililer tehlike arz ettiğini söylüyor. Burası olmasa da en yakın noktadan bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Mahalle olarak okul ve sağlık ocağı hizmetini kalıcı konutlardan alıyoruz. Öğrencilerimizi dünya bankasına gönderiyoruz. Nasıl göndereceğiz. 80 yaşındaki babam nasıl sağlık ocağına gidecek. 6 km uzaklıktaki Yahyalara gideceğiz oradaki köprüden dönerek gidecekmişiz. Burasının kapatılmasını istemiyoruz. Işık koysunlar. Tek isteğimiz çözüm bulunması.” diye konuştu.
Düzce Belediyesi yetkilileri de çalışmaların devam ettiği bölgeye gelerek vatandaşların şikayetlerini dinledi. Yetkililer, Hem vatandaşları hem de çalışmaları engellemeyecek ortak bir çözüm arayışı bulacaklarını belirtti.