Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
55. Olağan Genel Kurulu yönetmek üzere divan başkanlığına Kaynaşlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Necmettin Bulut, divan katipliğine ise Akçakoca Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Birol ve Mudurnu Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Hulusi Diken getirildi.
Kürsü konuşmalarında ilk sözü Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı aldı. Afrin operasyonuna katılan askerler için “Allah ordumuzu muzaffer kılsın” diyerek konuşmasına başlayan Taşlı, daha sonra 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni konu alan kısa filmi sundu.

Kısa filmin izlenmesinin ardından konuşmasını sürdüren Kooperatif Başkanı Taşlı, genel kurul için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan’ın gönderdiği mesajları okudu.

“Kooperatifte bulunanları üye değil bir ortak olarak görüyoruz”
Ardından kürsüye konuşmasını yapmak üzere Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı geldi. Kooperatifte bulunanları üye olarak değil bir ortak olarak gördüklerini ifade eden Kayıkçı, şöyle devam etti: “Aslında en büyük ortaklık Kredi Kefalet Kooperatif ortaklığıdır. Sizler üye değilsiniz, ortaksınız. Bu ortaklıkta da en büyük güven kendi içinizden çıkarttığınız yöneticilere verilir. Sizde onu yaptınız. İş bilenin, kılıç kuşananındır. Bu teşkilata tabii ki devletimiz büyük destek veriyor. Esnaf teşkilatı bir bütündür. Sizlerle beraber seçeceğiniz yöneticiler de bir bütündür. Şuanda yiğitlerimiz Allah’ın izniyle ülkemizi koruma adına yurtdışında savaş veriyor. Bunlar kolay işler değil. Büyük güç olmak, büyük devlet olmak, Osmanlının torununa yakışır olmak kolay değil. Ancak görüyorsunuz ki burada hiçbir etkisi yok. Büyük güç olmaya başladı ve ülkenin muhalefeti iktidarı mantığı birleşmeye başladı. Bu güç çok önemli bir güçtür. İşte esnaf teşkilatında da diğer teşkilatlarda da kuvvet, güç eğer akılla mantıkla izah edilebilir durumda olduğu müddetçe her konuda güçlü oluruz. Her konuda birbirimize saygılı oluruz. Bu ülkede bu bayrak altında hepimiz dimdik durduğumuz müddetçe geleceğimizle ilgili kaygı duymamalıyız.” şeklinde konuştu.

Önemli karar
Kooperatifin 1 yıl içerisindeki faaliyetleri ve etkinliklerine ilişkin üyelere bilgiler verilen Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca önemli bir karar alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkartılan tebliğle, kooperatif ve üst kuruluşların olağan genel kurul toplantılarının birleştirilerek yapılmasına olanak tanınmıştı. Genel kurulların 3 yılda bir yapılmasının önünü açan bu tebliğ kapsamında Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin her yıl yapılan genel kurulunun da 3 yılda bir yapılması kararlaştırıldı.

Haber: H. GÜRSOY