Ticaret Bakanlığı tarafından 28 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan genelge gereği ilimizde de Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde fiyat denetimi yapmak üzere bir komisyon kuruldu. Denetim çalışmalarına başlayan komisyon, önce Düzce Belediyesi toptancı halini ardından da pazaryeri ve marketlerde satışa sunulan ürünlerin fiyatlarını incelediler.




 
'Denetim sonrası bir rapor sunacağız'
Konu hakkında bir açıklama yapan Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman, 'Ürünlerin alış ve satışı arasındaki fiyat farkının incelenmesi için bu komisyon oluşturuldu. Komisyonda Ticaret İl Müdürlüğü, Düzce Belediyesi ve Düzce Defterdarlığı görevlileri var. Amaç incelem sonunda personel tarafından bir rapor hazırlanarak Ticaret İl Müdürlüğü'ne sunulması.





Rapor aynı zamanda hem valiliğe hem de bakanlığa ulaştırılacak. Biz şunu denetliyoruz bizim hale girişini denetliyoruz. Bakanlıkla bir istişaresi yapılacaktır. Ticaret il müdürlüğünün görevi bizim gönderdiğimiz rapor büyük ihtimalle bizim çıkış fiyatlarımızla karşılaştırılacaktır. Eğer gerçekten cüzi bir miktar arada örnek veriyorum Antalya’dan çıkış fiyatıyla buraya giriş fiyatı arasında fark varsa mutlaka bunların cezai müeyyidesi olacaktır' dedi. 
 






Haber: S.AYAN



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ