Düzce eski Başsavcısı Ramazan Solmaz döneminde Düzce’de kurulması gündeme gelen Adli Tıp ve Otopsi Merkezi için Sakarya’ya da yer tahsisi yaptı.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumda 78 gündem maddesi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Toçoğlu meclis gündemine gelen ve Yenikent bölgesindeki bazı iş yerlerinin Adalet Bakanlığı’na devrini öngören maddeler ile ilgili olarak ise, “Yenikent bölgesindeki Büyükşehir Belediyemize ait kalıcı iş yerlerinde gerekli adımları atıyoruz. Şimdi bir yeni proje için 74 adet iş yerinin Adalet Bakanlığı’na tahsisini gerçekleştireceğiz. Bakanlığımız buraya Otopsi Merkezi inşa edecek. Böylece İstanbul’a gitmeye gerek kalmayacak. Hayırlı olsun” yorumunda bulundu.

Düzce de yer tahsisi yaptı!

Adli Tıp Kurumu için bilindiği gibi Düzce’de Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kalıcı işyerlerinden bir bina tahsis edilmesi kararı alınmıştı. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr.Yalçın Büyük’ün katılımıyla yapılan incelemelerin ardından Kalıcı İşyerleri’nden vazgeçilerek  Düzce'de belirlenecek bir arsaya baştan bina inşa etmenin daha uygun olduğu kanaatine varılmıştı. Son olarak da Küçük Melen Köprüsü mevkiinde bulunan eski şeker pancarı deposu arazisinin olduğu bölgede 10 bin metrekarelik alanın ön tahsisi yapıldığı açıklanmıştı.   

Adli Tıp Kurumu için İki ilde de yer tahsisi yapılırken, Düzce’deki siyasiler sessizliğini koruyor. Adli Tıp Kurumu’nun Düzce’ye kurulması için Ankara’da çeşitli temaslarda bulunması bekleniyor.

Haber:S.KAŞKIR