Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti’nin İl temsilcisi, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Ak Partili belediye meclis üyelerine brifing verdi. Saat 19.00’da Akçakoca’daki bir restoranda gerçekleşen toplantıda Başkan Yemenici, Belediye olarak ilçenin farklı noktalarında yürütülen projelerle ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

15 Temmuz Şehitler Parkı’nda yeni ihale 10 gün içinde olacak
60 dönümlük bir arazide yapımı süren ve geçtiğimiz yıl 15 Temmuz tarihinde yapımının tamamlanacağı açıklanan Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda çalışmaların devam ettiğini belirten Yemenici, çalışmaların yüzde 85 oranında tamamlandığını fakat işi yapan firmanın başka bir şehirdeki işinden ötürü girdiği ekonomik darboğaz nedeniyle buradaki işini yürütemez hale geldiğini söyledi.


Yemenici, Belediye olarak yeniden ihale açma kararı aldığını, yeni ihalenin 10 gün içinde tamamlanacağını da sözlerine ekleyerek çalışmanın 3 Ağustos’ta kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Ceneviz Kalesi’nde arkeolog kaynaklı yavaşlama var
Akçakoca turizminin Amiral Gemisi olarak tanımladığı Ceneviz Kalesi için restorasyon çalışmalarının aksamadan yürüdüğünü belirten Başkan Yemenici, zaman zaman oluşan duraklamaların yapılan kazılar için arkeolog beklenmesi ve oldukça titiz ve yavaş çalışılmasından kaynaklandığını söyledi.



Kazıların Anıtlar ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun gönderdiği arkeolog gözetiminde çok titiz çalışmalar yapıldığını da ifade eden Yemenici, Kale çalışmasında ödenek ve ekipman olarak bir sorun bulunmadığını, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Haber: Ö.YILMAZ