Düzce’nin turistik güzellikleri yapılan tanıtım faaliyetleri ile tüm Türkiye’ye tanıtılıyor.  Düzce bu kez de, suyunun İstanbulluların musluklarından akmasının  ardından gözlerin çevrildiği Melen Çayı’nın hikayesi kapsamında, TRT 2’de yayınlanan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle hazırlanan “Melen’in Öyküsü” adlı programda tanıtıldı.

Küresel ısınma ve Büyükşehirlerin su ihtiyacı ile ilgili olarak hazırlanan Melen Projesi’nin, Melen çayının antik çağlardan bugüne gelişinin hikayesi ile birlikte anlatıldığı programın büyük bölümü havzanın tanıtımı kapsamında Düzce’nin tanıtımına ayrıldı.

Programda, Düzce Merkez ve ilçelerdeki ekonomik faaliyetlerden, Düzce’nin çok kültürlü toplum yapısına, yöresel folklor değerlerinden sivil toplum yapılanmalarına kadar pek çok konuda bilgiler verilirken, Düzce’nin bazı tanınmış simaları da programda Düzce’yi anlattı.

Programın çekildiği dönem itibarıyla Düzce Eski Valisi Halil Nimetoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’a ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür edilirken, programın teknik kalitesi de tam not aldı.