Düzce bugün çok farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Düzce'de faaliyet gösteren Kanatlı Severler Derneği 81 ildeki kanatlı hayvanseverleri düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Darıca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve bir ilk olma özelliği taşıyan "Düzce Süs Tavukları ve Kümes Hayvanları" etkinliğinde çok sayıda güvercin ve kanatlı hayvan sergilendi. Süs kuşları, farklı cins tavuklar ve güvercinler dikkat çekti. Meraklılarının büyük ilgi gösterdiği etkinlik hakkında Düzce Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Osman Özata bilgiler verdi.

Türkiye'nin 81 ilinden süs tavuğu görmeye geldiler

Düzce'de ilk kez süs tavukları etkinliğinin dernekleri tarafından düzenlendiğini belirten Dernek Başkanı Özata şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 81 ilinden süs tavuğuna gönül vermiş dostlarımızın katılımıyla beraber güzel bir organizasyona sahip oluyoruz Düzce olarak. Meraklı olan arkadaşların yoğun bir katılımı var. Tüm katılımcılara Düzce derneği ve kendim adına teşekkür ediyorum."

200 ırk görücüye çıktı

50 kafeste en büyüğünden en küçüğüne kadar toplam 200 adet süs tavuğu ırkı olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Osman Özata fiyatlar hakkında da bilgiler verdi. En pahalı süs tavuğunun 5 bin TL civarında olduğunu belirten Özata, 300 ve 200 TL'ye kadar inen fiyat aralıkları olduğunu ifade etti ve "Herkesin kesesine göre hevesine göre süs tavuğumuz mevcut." dedi.

"Düzce'de 6. ayda fuar düzenlemeyi düşünüyoruz"

Ayrıda dernek olarak hedefleri hakkında da konuştu:

"Nasip olursa bunun 81 ile yayılmasını istiyoruz. Düzce'de 6. ayda fuar düzenlemeyi düşünüyoruz. 3 gün açık olma şartıyla cuma-cumartesi-pazar kapalı mekanda Türkiye'nin her yerinden insanların gelebileceği, dostların gelebileceği bir fuarımızı gerçekleştirmeyi hedef aldık."

"Süs tavuklarına merakım var"

Etkinliğe Kırıkkale'den gelen Naci Aksoy ise şöyle konuştu:

"Süs tavuklarına merakım var, çok da seviyorum. Gerektiği yerde gidiyoruz, görüyoruz arkadaşlarımızla. Bir muhabbetimiz var, seviyoruz hayvanları da yakından da takip ediyoruz. Tani hobi olarak seviyoruz bu işi."

"Düzce'de muazzam ve bakımlı süs tavukları var"

Etkinliğe katılan bir başka vatandaş ise "İstanbul'dan geliyorum buraya. Süs tavuğuna bir merakımız var. Hobi amaçlı, keyif amaçlı hoşumuza gidiyor. Baktığımız zaman Düzce'de de ırk olarak muazzam ve bakımlı süs tavukları var." diye konuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER