Düzce'nin Esenli, Çalılık ve Kaymaklı köylerinin ortaklaşa kullanabileceği 711 hektar mera arazisi yapılan törenle açıldı.Törene, Düzce Valisi Bülent Kılınç,Ak Parti Düzce Milletvekili Prof.Dr. Celal Erbay, Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal , çok sayıda davetli ve köylü vatandaşlar katıldılar. 

 

 

Vali Bülent Kılınç burada yaptığı konuşmada, Köylü vatandaşların bütçelerine katkı sağlamak görevleri başında olduğunu belirterek''Açılan mera sayesinde vatandaşlarımızın süt ve et üretiminde büyük fayda sağlayacaktır. Köylü vatandaşlarımıza. Mera oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ederim''dedi.

 Ak Parti Düzce Milletvekili Prof.Dr. Celal Erbay da , Bu arazilerde üretim yaparak refah düzeyinin artacağını belirterek, herkesin çalışması gerektiğini bu ülke ancak böyle kalkınabileceğini söyledi.

 .İl Tarım Müdür vekili Ayhan Ünal da yaptığı konuşmada, 711 hektar alanda kaba yem üretimi yapılacağını belirterek''Mera sahasının yapılmasıyla sürdürülebilir bir tarım yapılabilecek, doğal kaynaklarımız korunacak ve Çiftçilerimizin gelir seviyesi artmış olacaktır. Düzce’de mera sahası açma çalışmalarımız hızlandı. Gölyaka İlçemizde de 1650 hektar alanda mera açılışı gerçekleşecektir''diye konuştu.

 Konuşmaların ardından meranın açılışı gerçekleştirilerek, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.