Edinilen bilgilere göre, Atatürk İlköğretim istikametinden Cedidiye Mahallesi Göksel Sokak istikametine geçmek isteyen Ferit Akbal idaresindeki 81 AL 082 plakalı oto İmam Hatip Kavşağında karşıya geçmek istediği esnada Cezaevi istikametinden gelen Hasan Yaşar idaresindeki 81 AL 845 plakalı oto'nun hızlı bir şekilde geldiğini görünce yol ortasında durdu.

Hasan Yaşar idaresindeki oto yol ortasında duran otoyu görünce ani bir refleksle direksiyonu kırdı ve yoldan çıkarak, önce kaldırıma ardından da bir apartmanın kenarında duran ve seyyar köftecilik yapan Hasan Pak'a çarptıktan sonra binanın duvarına çarparak durabildi. Kazada Seyyar Köfteci Hasan Pak hafif şekilde yaralandı.

Hasan Pak 112 acil servis ekipleri tarafından olay yerinde ayakta tedavi edildi. Şehir merkezi içinde bulunan Sarı çizgili yaya geçitlerine yaklaşılırken araçların yavaşlamaması ve kavşak geçişlerinde hız düşürmeme ihlalleri nedeniyle kazaların meydana gelmesi üzerine Trafik ekipleri eski Bolu Caddesi ve İstanbul Caddesi üzerinde kontrollerini sıklaştırdı.