17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde Düzce’de 735 orta hasarlı binanın hala ayakta olduğu açıklandı. Çoğu metruk halde olan bu canlı bombalarla ilgili yıkım Düzce’de kaplumbağa hızında ilerliyor. 2014 yılında 745 orta hasarlı bina varken, 2015 yılında sadece 10’u yıkılabildi. Düzce’de ilin yöneticileri bu konuda ağır kalırken, komşu ilimiz Bolu’da deprem kalıntısı olmamasına rağmen kullanılmayan metruk binalar yerle bir ediliyor.

 

Madde bağımlılarının yuvası haline gelen Düzce'deki malum metruk binalar çevre halkının ve binaların bulunduğu sağlam binalarda ikamet eden vatandaşların tepkisine rağmen uzun zamandır yıkılmayı bekliyor.

Bolu Belediyesi Düzce gibi illerin aksine çevrede yaşayan mahalle sakinlerinin de sağlığı açısından tehlike arz edecek görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkımlarına son olarak Köroğlu Mahallesi'ndeki binayla sürdürdü. Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada bu tür binalarını yıkımlarına devam edileceği bildirildi.İşte Bolu'da yıkım esnasında kameralara yansıyan görüntülerle sizi başbaşa bırakıyor, Düzce'deki metruk binaların bir an evvel yıkılarak ortalıkta tehlike arz eden yapıların yeni bir tehlike arz etmeden temizlenmesinin Düzce'nin estetiği ve Düzcelilerin sağlığı açısından elzem olduğunu hatırlatmayı bir görev telakki ediyoruz..