Gerçekleşen tanıtım toplantısına; Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce İl Milli Eğitim İl Müdürü Murat Yiğit ile ilgililer katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “ Bugün burada, Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) Tanıtım Toplantısı için bir araya geldik.

Ara eleman değil, aranan eleman sloganıyla çıkmış olduğumuz Meslek Liseleri projelerimizden biri de Meslek Liselerimizi branşlaştırma çalışması olacak. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da söylediği gibi Meslek Lisesi, Memleket Meselesidir. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak Meslek Liselerine çok önem veriyoruz.

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği odamız himayesine verilen Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önceki yıllarda daha düşük olan doluluk oranını, oda olarak bizim de katkılarımızla 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda %100 seviyesine ulaştırdık.

Düzce Meslek Yüksek Okulu’na kazandırdığımız CNC Sınıfı ve Bilgisayar Atölyesi, Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümüne kazandırdığımız profesyonel mutfak ekipmanları var. Çilimli Meslek Yüksek Okulu’na Veterinerlik Bölümü açılmasına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar, Düzce Üniversitesi ile yapmış olduğumuz yüksek lisans ve dil eğitimi protokolleri gibi bir çok alanda Düzce’nin eğitimine katkı vermeye, sanayicilerimizin nitelikli işgücü ihtiyacına çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Mesleki Eğitim Merkezleri, Örgün Mesleki Ortaöğretim Kurumları olarak yeniden yapılandırılmış olup Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin özlük hakları geliştirilmiş ve bu öğrencilerin mesleki eğitim aldığı işletmelere yönelik teşvik ve devlet desteği sağlanmıştır. Mesleki eğitim merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, işletmelerin gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmaları sağlanmıştır.

Proje kapsamında; Mesleki Eğitim Merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, işletmelerin gün geçtikte artan kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması, işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmalarının sağlanması amacıyla birtakım faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Tanıtım toplantısının devamında, İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül ve Düzce Mesleki Eğitim Merkezi Uzman Öğretmen Aydın Yavşancı, Mesleki Eğitim Merkezleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.