Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde Mevlid-i Nebi Haftası olması nedeniyle Hz. Peygamberi Anlamak Konulu konferans ve bir dizi etkinlik düzenlendi. Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Araştırmacı yazar Mustafa Turan tarafından konferans verildi.

Sakarya İlahi Grubu Ali Güzeldal ve Ekibi ise okuduğu ilahilerle programa katılanları mest etti.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Düzce Vali Yardımcı Hasan Ruhi Yaylacı, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre ve Sağlık Derneği tarafından 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konferans, Kuran’ı Kerim Tilaveti’nin ardından Dernek Başkanı Ali Koloğlu’nun konuşması ile devam etti.



“Projemizin temel amacı aile bağlarını güçlendirmek”
1992 yılında kurulan dernek ve proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Koloğlu, “Derneğimiz ismini Konuralp Bey’den aldı. Derneğimizin faaliyetleri arasında yaz okulları, kültürel yarışmalar, izcilik ve bilek güreşi faaliyetleri, yüzme kursları gibi faaliyetleri bulunmaktadır. Projemizin temel amacı aile içi iletişimi güçlendirmek. Hepimizin malumu olan yüzyıllardır sağlam bir yapıya sahip olan aile yapımız son yıllarda farkına varmadan zayıflamaktadır. Bu zayıflamanın nedenleri arasında görsel ve yazılı basın, sanayileşme, şehirleşme, baş döndürücü hızla devam eden sosyal, ekonomik ve teknolojik değişimler gibi birçok unsuru sayabiliriz.” diye konuştu.

Koloğlu’nun konuşmasının ardından "Büyük Hazine Ailemiz" projesi kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından “Bilinçli Aile - İdeal Gençlik” konulu konferans verildi.



Konferansa, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Haber: Ö. YILMAZ