Düzce merkeze bağlı Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Sait Çetin, kızının da mezarının bulunduğu Aziziye Mahallesi Mezarlığı’nın olası tahribatlara karşı sık sık denetlenmesini istedi.

2016 yılında vefat eden kızı Kader Çetin’in mezarını ziyaret etmek için geldiğinde ya mezarın başında bulunan taşın boyandığını ya da mezar taşlarının kırıldığını gören Çetin, bu konuda yetkililere seslenerek bir an önce mezarlıkta gerekli önlemlerin alınması konusunda çağrıda bulundu.

“Defalarca ben sildim onlar tekrar boyadılar”

5 yıl önce hayata gözlerini yuman kızı ile arasında çok güçlü bir bağ olduğunu belirten Çetin, mezara zarar verenlerin kendisini tanıyan ve bu hassasiyetini bilen kişiler olduğunu iddia etti.

Çetin, “Mezarda yatan Kadar Çetin benim kızım. Engelliydi. İki yaşından beri engelliydi. Kızım bana çok bağlıydı. Annesi ve diğer kardeşleriyle gibi değildi benimle aramızda çok güçlü bir bağ vardı. Sabah evden çıkarken elini, ayağını öpüp öyle işe giderdim. Kızımla diyaloğum çok iyiydi. Kızımı çok sevdiğim beni buradan vurmaya çalışıyorlar. Ben buraya mermer getirdim, mermer taşlarını kırdılar. Mermerden vazgeçtim kırmasınlar diye sadece başlık yaptırdım bu sefer başlığı boyadılar. Defalarca ben sildim onlar tekrar boyadılar.” dedi.

“Ölüye bu kadar saygısızlık olur mu?”

Mezarlıkta bu gibi vakaların olmaması için Düzce Belediyesi’ne seslenerek gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Çetin, “En son ne yapacağımı ben de şaşırdım. Ölüye bu kadar saygısızlık olur mu? Beni kızımla vurmaya çalışarak tahrik etmeye çalışıyorlar. Bu konuyla ilgili belediyeye de gittim. Orada dilekçelerim de var. Karakola gittim ‘Çocuğumun mezarı böyle yapılıyor’ dedim. Mezarlıkta kamera yok, bekçi yok. Artık ben şaşırdım kaldım. Burada artık ben bekleyeceğim. Üç kez bu mezarı böyle yaptılar.” diyerek sözlerine şöyle son verdi:

“Benim tek ricam bu işe bir çözüm bulunmasını istiyorum. Artık yapmasınlar bunu. Ama diyorum ki, benimle uğraşın ama bu mezarı bırakın. Ben artık Allah’ıma sığınıyorum. “