Düzce Belediyesi bir kez daha “gereksiz harcama” iddiaları ile gündemde… Geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşen araç kiralama ihalesi ile ilgili MHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin zarara uğratıldığı savunuldu.  

Vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmasıyla başlayan açıklamada şunlar kaydedildi:

“85 adet araç için KDV dahil 6.785.000 TL ödenecek”
“Düzce Belediyemizde israf, gereksiz harcamalar ve yapılan haksızlıklar geçmiş dönemde maalesef akla ve mantık ölçülerine sığmamakta, insaf ve izan la bağdaşmamaktadır. Bir örneği de Düzce Belediyesi’nin 26 Temmuz 2017 tarihinde yapmış olduğu araç kiralama ihalesidir. 85 adet araç Düzce Belediyesine 24 ay süreyle kiralanmış, kiralama bedeli olarak KDV dahil 6.785.000 TL ödeneceği belirtilmiştir.

“Satın alınacak olsa zaten değerleri 6.950.000 TL’dir”
Yaptığımız araştırmaya göre bu araçların Düzce Belediyesi’ne satın alınacak olsa zaten değerleri 6.950.000 TL’sı tutmaktadır. Aynı araçlar kasko bedeli dahil Düzce Belediyesi tarafından satın alınsa toplam maliyeti 7.250.000 TL olmaktadır. Yukarıda açıkladığımız bedellere baktığımızda aynı maliyetlere yakın satın alım bedeli varken bazı kiralama şirketlerinden bu şekilde fahiş bedeller ödenerek araç kiralanması ve belediyemizin masrafa sokulmasının sebepleri kafamızda soru işaretleri oluşturmaktadır.

“Düzce halkından neler saklanacak?”
Kiralanan araçların tek tek incelemesini yapacak olursak: 8 adet tip 1 binek araç, 5 adet tıp 2 binek aracın, 6 adet tıp 3 binek aracın, 7 adet tıp 4 binek aracın, 14 adet tıp 5 binek aracın kimler tarafından nerelerde kullanılacağı, ayrıca bu araçların bazısının arka camlarının koyu renk olarak Düzce halkından neler saklanacağı endişesini doğurmaktadır. Belediyemizin değerli müdürlerinin halkımıza hizmet ederken yüzlerini saklamaya ihtiyaçları olacağını zannetmiyoruz.  Bu araçların bazılarının şehir dışında bazı yetkililere hizmet edeceğini duymaktayız. Bu duyumlarımız doğru mudur? Düzce kamuoyu olarak büyük bir merakla bekliyoruz.

“24 ay boyunca bu araca kira vermenin ne mantığı vardır?”
Ayrıca belediyemizin değerli başkanına sormak isteriz ki tuzlama ve kar kürüme aracı olarak 24 ay boyunca kiraladığınız arabayı satın alıp zaten senenin kısa bir döneminde kullansak daha makul ve mantıklı değil midir? 24 ay boyunca bu araca kira vermenin ne mantığı vardır? Aynı şey cenaze aracı içinde geçerlidir.

“İhaleyi iptal ederek belediyemizi bu büyük zarardan kurtarma şansı vardır”
Belediye Başkanımızdan beklentimiz derhal bu ihalenin iptal edilip yeni ve mantıklı bir ihalenin açılmasıdır. Mevcut Belediye Başkanımızın her ne kadar bu ihalede mecliste onay vermekten başka bir kabahati yoksa da, ihaleyi iptal ederek belediyemizi bu büyük zarardan kurtarma şansı vardır. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi ve Düzceli bir vatandaş olarak kendisinden beklentimiz bu ihaleyi iptal etmesi, bundan sonrası için de taşıdığı sorumluluk gereği israf ve talana bir an önce son vermesidir.”

Haber: C.ÜSTÜNER