Düzce’nin kanayan yarası uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü elini taşın altına koydu. Düzce Valiliği tarafından oluşturulan “Uyuşturucu  ile Mücadele Eylem Planı” doğrultusunda Önleme  ve Sosyal Uyum Hizmetleri Çalışma Grubu Alt Komisyonu kararı ile “Kahvehane Sohbetleri Eğitim Programı” yapılıyor.

Uyuşturucu madde kullanımını kökünden çözmek amacıyla mahallelere giren yetkililer program kapsamında dün akşam 19:30-21:00 saatleri arasında Körpeşler Mahallesi’nde bulunan Muhtar Salim Yılmaz’a ait kahvede Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Bora Büken tarafından mahalleliye “Gençlerde Madde Bağımlılığını  Önlemek”  konulu seminer verildi.

Gençlik  Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Feyzullah Dereci’nin de hazır bulunduğu eğitim programında mahalleden de 50 kişi katılım sağladı.

Çeşitli mahalle kahvelerinde 10 hafta olarak planlanan eğitim programının dün akşam 4’üncüsü yapıldı. 19 Ocak 2018 tarihinde son bulacak programların 18 Ocak Perşembe tarihli olanına Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da katılacak. Dağlı ve Ay’ın katılacağı eğitim programı Psikolog Zeynep Alçelik tarafından verilecek.

Haber: Ö. YILMAZ