Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ve her Cuma izleyicisiyle Öncü TV ekranında buluşan ‘Manşet’ programında Düzce Belediye Meclisinin 20 köyü mücavir alana alma kararı masaya yatırıldı. Düzce gündeminin nabzının tutulduğu programa merkeze bağlı Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür katıldı. Programda köyleri mücavir alana alınan Yeni Taşköprü Köyü halkı ile diğer köy halkı ve muhtarlarından bazıları düşüncelerini dile getirdi.

Dursun: “Mücavir alana alınan köy sayısı 33 oldu”

Programa telefon bağlantısıyla katılan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun’da Düzce genelindeki muhtarlıklar hakkında bilgiler verdi. “279’u köy, 113 mahalle toplam 393 muhtarlık var. Düzce Belediyesine bağlı 56 muhtarlık var. Beyköy’de 4, Boğaziçi Beldesinde 6 olmak üzere de toplam 66 muhtarlık var. Düzce merkezde ise 97 köy var. Son alınan karar öncesi daha önce mücavir alana alınan köyler var. Orada yapılan hizmetlere bakmamız gerekir. 20 köyün mücavir alana alınmasıyla mücavir alana alınan köy sayısı 33 oldu. 2012 yılında mücavir alana alınan köyler vardı.”

 “Belediye günü kurtarmanın peşindedir”

MHP’nin köylerin mücavir alana alınma kararına bakışını dile getiren Dursun, düşüncelerini ifade etti.  “Daha önce mücavir alana alınan köylere ne gibi hizmetler götürüldüğünü sormak istiyorum. Köylerin mücavir alana alınmasının temel prensibi yapılaşmayı kontrol altına almak, gelişimi takip etmek ve yaşam standartları yükseltmek gerekçe gösterildi. Daha önce mücavir alana alınan köylere baktığımızda aradan geçen sürede henüz kayda değer hiçbir sonuç yok. Bir tek ulaşım sorununu çözmek için birtakım girişimler oldu. Biz 20 köyü mücavir alana almakla ne hedeflendiğini anlamıyoruz. Bu çalışmada bir rant var. Belediyenin içine düştüğü bir borç batağı var. Belediye günü kurtarmanın peşindedir. 20 köy çok kıymetli köylerimizdir. Bu köyler tarım ve hayvancılığın yapıldığı alanlardır. Köyleri mücavir alana almakla yarın bir gün imara açacaklar ve oralardaki tarımsal faaliyetleri yok edecekler. Kendi ellerimizle tarımın önünü kestik. Gelecek açısından tehlikeli olduğunu ve iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Köylerin mücavir alana girmesiyle muhtarların talepleriyle ilgili olarak İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi arasında bir çıkmaza gireceğini söyleyen Dursun, belediyenin mahallelere hizmet olarak yetemediğini belirterek 33 mücavir alana hizmeti nasıl götürecekleri sorusunu yöneltti.

Gür: “Referandumsuz mahalle olma yolu açıldı”

Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür belediye tarafından alınan kararların kendilerine resmi olarak tebliğ edilmediğini söylerken köyün mücavir alana alınmasının referandumsuz mahalle olma yolunu açmasından kaynaklandığı paylaştı.

“Yüksel: Belediyeden hizmet alamadım”

Hacıaliler Köyü Muhtarı Celal Yüksel, belediyeden hizmet alamadığını belirtti. Bugüne kadar ‘Belediyeden ne hizmet aldım?’ sorusunu yöneltti. Vergileri ödemeye tabi tutulduklarını söyleyen Yüksel, 2013 yılından bugüne kadar belediyeden hizmet alamadığını iddia etti. 

Haber:Y.SEVER