Düzce'de dün sabah gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerden iyi haber geldi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altında olan öğrenci kalmadı.

100 öğrencinin hepsine soruldu
Düzce Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden 10'u dün sabah kendilerini iyi hissetmemesi üzerine hastaneye kaldırılırken, sayının fazla olması toplu bir gıda zehirlenmesi vakasını akıllara getirdi. Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen talimatla yurtta kalan 100 öğrenciye herhangi bir sağlık sorunları olup olmadığı soruldu. Bunun üzerine 28 öğrenci daha mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri olduğunu dile getirince hastanede tedavi altına alınan öğrenci sayısı 38'e yükseldi.

Akşam yemeği mönüsü: Domates çorbası, etli patates yemeği ve makarna
Gıda zehirlenmesi yaşandığı ihtimali üzerine durulan yurtta bir akşam önce öğrencilerin domates çorbası, etli patates yemeği ve makarna yedikleri öğrenilirken, toplu zehirlenme vakası ile ilgili harekete geçen Düzce Valiliği'nin müfettiş görevlendirdiği bilgisi edinildi. Gerekli soruşturma süreci İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yakinen takip edilirken akşam yemeğinden gerekli numuneleri alan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin henüz gerekli incelemeyi tamamlamadığı de edinilen bilgiler arasında...

Hastane tarafından yapılan ilk açıklamada kritik durumda olan hiçbir öğrencinin bulunmadığı bildirilirken, hastanelerde gerekli tedavileri yapılan 38 öğrencinin hepsinin taburcu edildi.

Haber: C.ÜSTÜNER