Yerel seçimler artık geride kaldı. Seçimi kaybeden adaylar, gönüllerinde yatan ‘başkanlık' hayalini bir başka vuslata ertelerken, seçilenler ve yeniden yetki alanlar ise zafer sarhoşluğuna kapılmadan, bir kaç günlük sevincin ardından yeniden yoğun bir iş gündemiyle karşı karşıya kalacak.


Düzce sokaklarında Karmaşa, ses ve görüntü kirliliği de yerini dinginliğe bıraktı. İyisiyle, kötüsüyle, heyecanıyla, coşkusuyla, renkli görüntüleriyle, miting ve konvoylarıyla, gelecek beş yıl sonra bir kez daha yaşanmak üzere arşivlerdeki yerini aldı. Düzce bir kez daha bu seçimde “Ak Parti” dedi ve Düzce belediye başkanı olarak Mehmet Keleş’i seçti. Ak Parti 10-0 gibi ezici bir skorla tüm belediyeyi aldığı Düzce’de, sokaklarda gündem seçim…


Düzce sokaklarında her köşe başında bir seçim değerlendirmesi yapılıyor… Bizde vatandaşların o sohbetlerine ortak olduk ve onlarla seçimi değerlendirdik.



Düzce halkı için sonuç şaşırtıcı değil. Düzceli vatandaşlarda seçimin yerel seçimden ziyade genel seçim havasına büründüğü görüşünde… Ak Parti’nin kazanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan faktörünün önemli olduğunu belirtirken, muhalefetin hatası ise olayların üzerine fazla gitmesi ve yeni yüzlerle hazırlıklı bir seçime girememesi…

 


MUHALEFET GEREĞİNDEN FAZLA ÜZERİNE GİTTİ


Vatandaşlar, “Halkın takdiri saygı duyacağız. Ak parti il genelinde tüm belediyeleri almış olabilir ama yolsuzlukların üstünü örtemez. Halk, bilinçsiz. Düzce sürekli göç alan bir bölge. Çok şeye muhtaç aldığı yardımları “Tayyip verdi” diye düşünüyor. Kesinlikle başbakan Erdoğan’a verildi oylar. Burada oylar Mehmet Keleş’e verilmedi. Basri Karslıoğlu ve Ömer Küçük’e verilen oyların kendilerine öz olduğunu düşünüyorum. Muhalefet gereğinden fazla üzerine gitti. Gezi, ayakkabı kutuların gibi gereğinden fazla üzerine gidildiği için böyle bir tepki oldu.” dedi.

 


AKSAN: OYLAR YEREL HİZMETE DEĞİL, GENEL SİYASETE VERİLDİ


Seçim değerlendirmesini yaptığımız Düzce sokaklarında Ak Parti’nin Düzce’deki en güçlü rakip olan MHP’den belediye meclis üyesi adayı olan bir isimle de karşılaştık. Milliyetçi Hareket Parti’sinden Belediye meclis üyesi adayı olan Cemal Aksan’a göre seçimi kaybetmelerinde en önemli faktör; 30 Mart’ın yerel seçimden çok genel seçim havasına sokulması oldu.


Aksan, “Vatandaşın takdirine saygı duymak zorundayız. Fakat bunu yerel bazda düşünmemek lazım. Ülke genelinde yanlı hava hakim. Ben bunu halkı yerel seçim havasından ziyade genel seçim havasına sokulması olarak görüyorum. Yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesi olarak sunuldu. Vatandaş da bunu yerelde almış olduğu hizmetin karşılığına oy vermek yerine tamamen ülke olarak baktı. Düzce’nin yıllardan beri süre gelen sorunu var. Buna baktığımız zaman verilen oyun yerel hizmete değil, genel siyasete verildiğini düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bizleri seçen 32 bin kişiye de teşekkür ediyorum.’ dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır