Beyciler Mahallesi Muhtar Adayı Kadir Yücel, Öncü Medya’nın Cedidiye Mahallesi’nde bulunan yayın binasını ziyaret etti.

Düzce’nin en büyük ikinci mahallesinin Muhtar Adayı Yücel, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm yollarını Öncü Mikrofonu aracılığıyla sakinlere duyurdu.

“İller Bankasından alınan ödenekleri biz hizmet olarak alamıyoruz”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Yapı Denetim Biriminden emekli olduğunu söyleyen Yücel, mahalle olarak yaşadıkları sıkıntıları şöyle sıraladı:

“Çevre mahallelerle kendimizi kıyasladığımız zaman bizden daha sonra mahalle olanlardan çok gerideyiz. Yeterli hizmeti, ilgi ve alakayı bugüne kadar alamamışız. Sıkıntılarımız var. 119 tane sokağımız 9 tane caddemiz var bunların bir kısmı açık değil açık olmadığı için hizmet alamıyoruz. Vatandaşların çoğu mağdur. Hizmet alamıyoruz. 40 tane tahsis yapılmış park var mahallemizde ama gidin 3 tane park bulamazsınız. Spor alanları yok. İnsanların beklentisidir. İller bankasından aldıkları bir ödenek var ancak biz bunu hizmet olarak alamıyoruz. Ben bunun için adayım.”

“Resmi kurumlardan hizmet nasıl alınır, bunları çok iyi bilen birisiyim”
Sorunların çözümü noktasında seçilmesi durumunda ikili ilişkilerine güvendiğini kaydeden Yücel, şunları kaydetti:

“Resmi kurumlardan hizmet nasıl alınır, bunları çok iyi bilen birisiyim. Yani tuttuğum şeyi koparan birisiyim. Asla peşini bırakmam. Bizim orada ki en büyük sorun 18 uygulaması sorunudur. Tapu bir kişinin üzerine 70 tane ev var. İnsanlar mağdur. Kendi aralarında bölme yapamıyorlar. Bunu nasıl çözersin 18 uygulamasına koyarsın bunu bu şekilde çözersin. İnsanları bu dertten kurtarırsın. Ondan sonra yapılacak iş yolları açarsın. Altyapısını istersin. Bunlar sırayla gelir. Bir defa yol olmayan yerde hizmet olmaz. Yola karşı çıkmak hizmet almamızı engeller. Bunun mutlaka yapılması gerekir. Bunun yapılması içinde 18’lerin mutlaka yapılması gerekir.”

“5 yıllık mahalleler bizden daha çok gelişmiş”
Sorunları tek tek tespit ettiğini kaydeden Yücel, şöyle konuştu:

“Akçakoca yolu boyunca esnafları ziyaret ettim. Esnaflar doğalgaz istiyor. En değerli bölgemiz orası. 7 tane mahalleye sınırımız olan bir mahalleyiz. Yüzölçümü olarak da büyük bir mahalleyiz. Ancak hizmet olarak en fakir mahalleyiz. 23 yıllık bir mahalleyiz. Mücavir alan oluşumuzu da katarsak 33 yıllık bir mahalleyiz. Ama bakıyorum 5 yıllık mahalleler bizden daha çok gelişmiş. Bu şekilde olmaz. Molozlarla hafriyatlarla doldurulmuş bir mahalleyiz. Buna karşıyım. Bunun engellenmesi gerek.

“Önemli olan yapabilecek kişilerin kazanabilmesi”

Mahallemizde 2 bin 450 hane var. Şu anda mevcut 4 muhtar adayımız var. Vatandaş 4 adayı da araştırsın. Bunlar ne yapabilir. Kimdir, nedir. Kapasitelerine, yaptıkları işlere baksınlar öyle karar versinler öyle oy versinler. Bana oy versinler demiyorum.  Bu iş beceri işidir. Bilgi işidir. Muhtarlık cazip bir hale geldi diye herkes aday olabilir. Ama önemli olan yapabilecek kişilerin kazanabilmesini ben tercih ederim.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ