TEDAŞ’ın tasarruf tedbirleri kapsamında Düzce’deki dağıtıcı firma SEDAŞ, Düzce’nin bazı bölgelerinde fazla sokak lambalarını kaldırmaya başladı.
Kalıcı konutlar ve Yeni Karaköy ‘de tasarruf amaçlı sökülen sokak lambalarının ardından bugün SEDAŞ yetkilileri merkeze bağlı Konaklı köyündeydi.
Ancak bu sefer SEDAŞ yetkilileri Konaklı Köyü Muhtarı Ali Cemil Ayyıldız’ın tepkisiyle karşılaşınca sokak lambalarını sökemeden gitti. Muhtar Ali Cemil Ayyıldız olayı şu şekilde anlattı:
“SEDAŞ’ın görevlileri geldi sokak lamlarını kesmeye başladılar. Ben karşı çıkınca 1-2 tanesini kesip gittiler. Neden kestiğini sorduğumuzda yetkililerin kesmek için talimat verdiklerini eğer kesmezlerse işten atılacaklarını söylediler. Ben tepki gösterince gittiler. Bizim caminin elektriğini iki gün geciktirince hemen kestiler. Bir hafta da zor açtırabildik.”
Lambalarının sökülmesine köy halkı da tepkili. Düzenli fatura ödediklerini söyleyen köy sakinleri, köylerinin karanlıkta kalmasını istemiyor.

Köy sakinlerinden Abdullah Mete, “Burada namaza giden, ihtiyarlar var. Vatandaşlar karanlıkta ne yapacaklar. Bunların yaptıkları iş mi? Bir lamba sönse 1 ayda anca gelip takıyorlar. Tıkır tıkır para almasını biliyorlar. Buradaki insanlar sanki onlar için yolunacak kaz. Bu kadarı da fazla.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR