İlçeye bağlı Danişmentli Köyü Muhtarı Fahrettin Donat ve ailesinin korona virüs test sonuçlarının pozitif çıkması sonrası, talep üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri köye giderek vatandaşlara Covid-19 testi uyguladı.

863 nüfuslu köy halkından test olmak isteyenler ve rahatsızlığı olanlar köyde bulunan Sağlık Evine giderek kontrollerin ardından koronavirüs testinden geçirildi. Kimlik kontrollerinin ardından işlemleri yapılan köy halkı tek tek içeri alınarak PCR (Covid-19) testi yaptırdı.

Test sonuçlarının çıkması ile çok sayıda vaka olduğu tespit edilince Danişmentli Köyü’ne bağlı Aşağı Mahalle karantinaya alındı. Sabah saatlerinde jandarma ekipleri köy giriş ve çıkışını kapattı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’ da köye gelerek inceleme de bulundu. Jandarma kolluk kuvvetlerinden son durum hakkında bilgi alan Ereğli Çorumluoğlu, ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Çorumluoğlu, “Dün akşam bölgede tarama testi yaptık. Birkaç gündür de vaka sayılarımızda da artış vardı. Bu vaka artışından sonra tarama testi ihtiyacımız oldu. Onu da yaptık. Ne yazık ki tarama test sonuçlarında beklediğimizin oldukça üzerinde vaka çıktı. Tedbir amaçlı olarak hem burada ki mahallemizi korumak hem de yayılmasını engellemek için böyle bir tedbir hararı aldık.

Şüphesiz ki vatandaşlarımız bu süre içerisinde özgürlüklerinden kısıtlanmış olacak. Ama biz bunu almak zorundayız. Çünkü burada virüsün başka bir yere de yayılmasını engellememiz gerekiyor. Bugünden itibaren vatandaşlarımıza destek olarak gıda desteğimiz olacak. Zaten ilk defa yaptığımız bir şey değil. Daha önce de zaman zaman yaptık” ifadelerini kullandı.

SAYI VERMEDİ AMA YÜKSEK!

Kaymakam Çorumluoğlu, pozitif çıkan kişi sayısının sorulması üzerine Bakanlık talimatları gereğince sayı veremediklerini ancak sayının beklediklerinden yüksek çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Rakamları Bakanlığımızın talimatları gereğince veremiyoruz. Ama rakam bizim için yüksek bir rakam. Şu ana kadar beklemediğimiz bir rakam olduğu için bu tedbirleri aldık zaten. Çünkü test yaptığımız kişi ve pozitif çıkan kişi sayısına da bakıyoruz.” dedi.

‘KARANTİNA UYGULAMAZSAK ÖNÜNÜ ALAMAYIZ’

Kaymakam Çorumluoğlu, “Buradaki gelişim çok hızlı. Eğer biz bunun önünü kesmez ve burada karantina tedbiri uygulamazsak hem mahalle içerisinde hem de şehirle önünü kesemeyeceğiz. Kesemeyeceğimiz için ne yazık ki bu tedbiri almak zorunda kaldık.” diye konuştu.

Öte yandan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin köydeki PCR testi için sürüntü alma çalışması bugün de gün boyu devam edecek.

İHA / ÖNCÜ HABER MERKEZİ