Düzce Belediyesi mahalle muhtarlarıyla aylık toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in katılmadığı toplantıda Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy ve daire müdürleri hazır bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’İn “en büyük yardımcılarım” olarak değerlendirdiği mahalle muhtarları, toplantıda istek ve şikayetlerini belediye başkan yardımcılarına iletti.


Yemekle başlayan toplantı sonrası Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, muhtarlara belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Ardından muhtarların sorularını kabul eden Yenersoy’a en fazla şikayet park ve bahçeler ile su taşkınlarına neden olan yağmur sularından geldi. Hızla artan uyuşturucu kullanımından gençleri kurtarmak için sosyal alanların artırılması istendi.



Yağmur suyunu çözeceğiz


Yenersoy, yağan yağmurlar sonrası Düzce’de tespit ettikleri sorunlar için proje hazırladıklarını dile getirdi.

Yenersoy, “Bu yağan aşırı yağmurlarda önemli aksaklıklar tespit ettik. Projelerimizi hazırladık. Belediye belki yetişmekte sıkıntı çeker diye ihale hazırlıkları yaptık. İhale yapmak suretiyle yağmur suyu sorununu çözmeyi düşünüyoruz. Bence en önemli sorunların başında geliyor. “dedi.


Parklara güvenlik görevlisi


Yenersoy, özellikle madde bağımlıların mesken tuttuğu parklarda güvenlik görevlisi görevlendirmeyi planladıklarından bahsetti.


Yenersoy, “Parklarda bekçi ve güvenlik görevlisi bulundurmayı planlıyoruz. Park yağımı kadar kaldırılması ile alakalı da talep var. Bir görevli koymakla bu işi çözeriz.” Diye konuştu.


Taleplerinizi değerlendireceğiz


Belediye sınırlarına yeni dahil olan mahallelerin sıkıntısının ise imar olduğu gözlendi. Peş peşe mikrofonu alarak sorularını yönelten muhtarların en sık dile getirdikleri “ belediyenin eli bizim mahalleye de değsin” şeklindeydi.


Muhtarların sorularına karşılık Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy’un cevabı ise “Talepleri en kısa sürede değerlendireceğiz.” oldu.

 

Haber;  S.KAŞKIR