Düzce Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği toplantıda, muhtarlar Milletvekillerine sorunlarını anlattılar.  Yaklaşık yetmiş muhtarın katıldığı toplantıda, Düzce’nin sorunları ile ilgili bir dosya da milletvekillerine iletildi.

Toplantıya Ak parti Milletvektilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan, Belediye Meclisi Başkanı Mehmet Özden, Ak Parti il Başkanı Fevai Arslan ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun, toplantının açış konuşmasında bir yandan muhtarların özlük hakları ile ilgili sorunları anlatırken, bir yandan da 2008 yılında Köydes ödeneğinin az gelmesi nedeniyle yaşanacak sıkıntıları anlattı.

Dursun’un konuşmasının ardından söz alan Muhtarlar derneği Başkan Yardımcısı ve İstilli Köyü Muhtarı Abdullah Ateş, Muhtarlar Derneği’nin Düzce’nin sorunları ile ilgili olarak hazırladığı dosyayı okudu. Ateş, Köydes ödeneğinin gecikmesinden, Duble Yollara, Bağlantı Yolu’ndan Fidanlık arazisine yapılacak olan hastaneye, valilerin sık sık değişmesine  kadar pek çok konudaki şikayetleri anlattı.

Toplantının kalan bölümünde muhtarlar çözülmesini istedikleri sorunlar ile ilgili taleplerini anlatılan muhtarların birçoğunun oldukça sıkıntılı olduğu dikkatlerden kaçmazken, Milletvekilleri ve siyasiler, konuşmalar sırasında sürekli not aldılar. Köylerin sorunlarının büyük bölümünün yol ve su ile ilgili olduğu dikkat çekti.

Muhtarların sorunlarına cevap vermek için söz alan Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, sorunların büyük bölümünü bildiklerini, ancak çoğu sorunda daha çok nüfusa hizmet vermeye yönelik olarak çalıştıklarını dile getirdi. Tek başına çok  masraf tutan bir köye hizmet götürmeden önce grup yollarının yapılmasının tercih edilmesinin normal karşılanması gerektiğini söyleyen Kaşıkoğlu, listede yazılanların yapılamayanlar olduğunu, yapılanlar konusunu kimsenin gündeme getirmediğini ifade ederek sitem etmekten geri kalmadı.