AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu’da bulunan ek hizmet binasının 15 Kasım tarihi itibariyle fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet vermesinin ardından hastane çalışanı ve hastaları ziyaret etti.

“Buranın en az yüzde 50 kapasite artırımına ihtiyacı var”
Hastane yönetiminden brifing almasının ardından ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Keşir, Düzce’ye bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kazandırılmasının önemli olduğunu kaydederek şu ifadelerde bulundu:

“İl yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte buranın fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olarak 15 kasımda hizmet alımı gerçekleşti fiilen. Yeni bir tecrübe, ihtisas hastanesi. Daha önce açılıştan önceki çalışmalarını da yerinde takip ettiğim bir kurum burası. Bugün de hastalarımızı, çalışanlarımızı, personeli de ziyaret ederek eksiklerimiz var mı görmek istedim. Çok az eksiğimiz var ufak tefek ama şunu gördüm bu sevindirici bir şey, Tekirdağ’dan Diyarbakır, İstanbul’a kadar tüm Türkiye’nin coğrafyasından farklı bölgelerden hastalarımız buraya gelmişler ve memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu hem bizi mutlu ediyor hem de Düzce için gurur verici bir şey. Farklı şehirlerden gelip memnun oldukları kaliteli bir sağlık hizmeti almaları. Şehirleşme böyle bir şey Düzce bu hizmetlerle yeni yeni tanışıyor. Daha da çok tanışacak. Eğer çalışmalarımızı neticelendirirsek, kapasitemizi artırmamız söz konusu onun da planlamasını yapıyor arkadaşlarımız. Buranın en az yüzde 50 kapasite artırımına ihtiyacı olduğu gibi burası şu an tam kapasite ile çalışıyor.”



“Fizibilitesini yapıp değerlenmemiz gerekiyor”
Düzce’nin önemli ihtiyaçları arasında yerini alan çocuk hastanesi ve onkoloji merkezine ilişkin değerlendirmede bulunan Keşir şunları kaydetti:

“Bunu şimdi söylemek çok erken. Bunun bir fizibilitesinin yapılması ve gerekli görüşmelerin yapılması gerekiyor. Biz sağlıktaki eksiklerimizin çalışmalarını daha önce İbrahim Bey ve ekibi ile yapmıştık. Neye ihtiyacı var Düzce ölçeğinde bir ilin diye. O yüzden bu binayı bu yönde değerlendirdik. Ama ihtisas hastaneleri ve ihtisas sağlık hizmetlerini önemsiyoruz. Bu anlamda ne yapılabilir, fizibilitesini yapıp öyle değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu söylemek için çok erken. Ama vatandaşlarımızdan bize gelen talepleri takip ediyoruz.”



“Düzce’nin sağlık yatırımları için aldığı kalem her geçen gün artıyor”
Düzce’nin 2017 yılı bütçesinden yaklaşık 5 milyon yatırım aldığını ifade eden Keşir, “Bu çok önemli bir rakam sağlık anlamında. Biz bununla 6 sağlık merkezi ve 112 Acillerimizi yapıyoruz. Bu 2017 bütçesinden gelen bir rakam. Düzce’nin sağlık yatırımı için aldığı kalemi de her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ