İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda özel idare kaynakları ile köylere götürülen hizmetlerdeki farklılıklar artık halkın tepki sesleri yükseltmesine neden oluyor. İnşaat mevsiminin yaşandığı şu günlerde merkez ve ilçelerde belediyeler eliyle yoğun şekilde çalışma sürdürülürken rota köylere çevrildiğinde ise hizmetlerin bölgeden bölgeye değiştiği görülüyor.


Kimi köylerde tıkır tıkır işliyor


Kış ayları gelmeden alt ve üst yapı eksikliklerinin giderilmesini bekleyen kimi köylerde tıkır tıkır yürütülen çalışmalar ahalinin yüzünü güldürürken kimileri ise çaresizce hizmetin yaşadığı yere ulaşmasını bekliyor. Özellikle yol ve su sorununun hakim olduğu Düzce köylerinde uzun yıllardır bu temel hizmetlere kavuşmayı bekleyen vatandaşların artık sabır taşı çatlama noktasına geldi.

 

Köyden köye “Ayrım mı var?”


Merkeze bağlı köylerin yatırımlarda geri plana itildiği iddiaları “Ayrım mı var?” sorusunu tartışmaya açıyor. Siyasi faktörün etkili olduğu söylemleri “Kimi köylerin sahibi var, kimi köylerin yok” yorumuna neden oluyor. Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin kendi köylerine “Torpil” geçtiği ve bu nedenle adaletsizlik olgusunun ortaya çıktığı eleştirilerine yanıt, geçtiğimiz günlerde Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ndan gelmişti. İlçelere bağlı köylerde hizmet yarışı varken merkeze bağlı köylerin bekleyişte olmasının nedeni sorulan Milletvekili Arslan, “Merkez ve ilçelerin ödeneği eşit olur. Aldığı para ile herkes kendi ölçeğinde iş yapar. Bu sene asfalt şantiyesi ilçelere bağlı köylere yakın olduğundan havalar ısınmadan ilçeleri bitirelim, merkezi sonra yapalım düşüncesi olmuş olabilir. İlerleyen günlerde merkeze de geleceğini düşünüyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” demişti. Ancak bu açıklama akıllara hava koşullarını getirdi. İlçelere bağlı köyler bitip sıra merkez köylerine geldiğinde sonbaharın kapıya dayanacak olma ihtimali çalışmaların bir başka bahara kalabileceği sinyali verirken olan yine vatandaşa olacak. Çeşitli gerekçelerle gitmeyen hizmet yüzünden halk mağduriyet yaşamayı sürdürecek. Köyden köye fark eden icraatlar yüzünden yetkililer ilgisizlikle suçlanmaya devam edecek.


Son olarak merkeze bağlı Aybaşı Köyü'nde iki mahalleyi birbirine bağlayan ancak toprak kayması yüzünden 1 yıldır tehlikeli vaziyette duran yolda hiçbir çalışma yapılmaması öncelikler sıralamasının değişmesi gerektiğini gözler önüne seriyor.

 

 

Haber,C.Üstüner