Yıllarca Savunma Sanayi Müsteşarlığında kritik görevler üstlenen daha sonra milletvekilliği, ardından da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinde bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yoğun çalışma temposundan arda kalan zamanlarda kültür ve sanat ile ilgilenmeyi ihmal etmiyor.

Başkan Özlü gençlik yıllarından günümüze kadar şiire olan ilgisi nedeniyle geçtiğimiz aylarda stüdyoya girerek ünlü şairlerin şiirlerini seslendirmişti. İlk olarak Turgut Uyar'ın "Türkiyem" adlı şiirini seslendiren Başkan Özlü'nün ikinci şiiri Cahit Sıtkı Tarancı'dan "Memleket İsterim" sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

Son olarak Başkan Özlü'nün seslendirdiği dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet'in "Davet" adlı şiiri klipleştirilerek sosyal medya platformlarında yayınlandı. "Davet" şiirinin stüdyo kaydının hazırlanan klip de sanatseverler tarafından tam not aldı.

Başkan Özlü'nün yer aldığı çekimlerin bir bölümü Düzce'de gerçekleşti. Anadolu'nun motifleri ile zenginleştirilen klipte çocuklar ve emekçi insanlar da yer aldı. Klip Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün kişisel sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başladı.

Özlü'nün seslendirdiği 'Davet' şiirinin klibini BURAYA TIKLAYARAK izleyebilirsiniz.