Düzce Merkez’de Belediye arkasında Kızılay Sokakta bulunan Muhtarlara ait ofiste iki ayrı tabelanın bulunuşu kafaları karıştırıyor.Dönemin belediye Başkanı İsmail Bayram zamanında büyük bir törenle hizmete açılan Düzce İli Muhtarları Hizmet Binasının dış yüzünde farklı alt giriş kapısında iki farklı tabela buluşması çelişki oluşturuyor.


Zira binanın dışında bulunan uzaktan da fark edilen bir çok harfi dökülmüş olan tabelada,Düzce Belediyesi Düzce İli Muhtarları Hizmet Binası yazarken, binanın girişine sonradan asılan yazılarda sadece “Belediye Muhtar Binası” ibaresi yer alıyor..


Yazıların iki ayrı şekilde olması ise binanın bu katını baştan beri kullanan iki ayrı muhtar Derneği ile belediyenin arasında bir anlaşmazlık yaşandığı sorusunu akla getiriyor.


Bilindiği gibi bu bina tüm Düzce ili Muhtarlarına yönelik hizmete açılmasına rağmen, ilk günden itibaren genel merkezi Ankara’da olan ve Genel başkanı Ramazan Özünal olan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesiyle, yine genel merkezi Düzce dışında olan Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi tarafından kullanılıyor.Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde iç dizaynı ve mobilyaları ile döşenen bu binaya her iki dernek de kira ödemiyor.


Şube konumunda hizmet veren her iki derneğin dışında merkezi Düzce’de olan Düzce İl Muhtarlar Derneği de ayrı bir mekanda Bulak İşhanında ayrı bir ofiste Düzceli Muhtarlara hizmet sunuyor.

 

 

Haber;E.Tayhan