2009 yılından bu yana boş bırakılan Düzce Lisesi yol geçen hanına döndü. Ne kaldırılan ne de başka bir amaç için kullanılan prefabrik bina madde bağımlılarının yuvası haline geldi.

Yıllardır atıl vaziyette duran binada bugün iki şüpheli şahıs ihbarı, polis ekiplerini harekete geçirdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri her sınıfı didik didik aradı fakat şüpheli bir şahsa rastlayamadı. Ancak bir zamanlar yüzlerce mezun vermiş eğitim yuvasının içi, yürekleri burktu.

Madde bağımlılarının mesken tuttuğu eski lise binasının içi korku filmlerini aratmıyor. Kapı ve pencereleri çalınan hayalet binanın içine girildiğinde bira kutuları, madde bağımlılarının esrar kullanmak için kurdukları kovalar hemen göze çarpıyor.

Askerlik Şubesi, stadyum ve eski Düzce Lisesi'nin olduğu alan, kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yeniden dönüştürüleceği konuşulurken,  eski lise binası şimdiden hırsızların hedefi haline gelmiş. Binanın kapı ve pencereleri sökülürken, Atatürk büstünün yerinde yeller esiyor.
Bahçesine atılan su şişeleri ve kağıtlarla adeta çöplüğe dönen eski lise şehrin göbeğinde içler acısı bir görüntü sergiliyor ve bir an önce değerlendirilmeyi bekliyor.

 Haber; S. KAŞKIR