Geçtiğimiz haftalarda şehrin kötü görüntüsüne karşı savaş açan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin çehresinde kötü görüntüye neden olan unsurlara ilişkin “Kaldırın” talimatı vermesi üzerine harekete geçildi. Başkan Ay’ın Öncü TV’de katıldığı Platform Programı’nda Azmimilli Mahallesinde, Düzce Belediyesi’nin otopark olarak kullandığı alanın kaldırılarak yeşil alan olacağını açıklaması üzerine ise çalışmalar başladı.

Yeşil alan yapılıyor
Yıllardır adeta kaderine terk edilmiş bir vaziyette hizmet bekleyen derenin güney kısmı Düzce’ye yakışmayan bir manzara çizerken nihayet somut adımlar atılmaya başlandı. Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri eşliğinde bu sabah saatlerinde çalışmaların başladığı bölgede otopark ile birlikte otoparkı çevreleyen teller kaldırılarak dubalarla çevrildi. Önümüzdeki günlerde alanın yeşillendirilerek çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği bir park yapılması ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile güvenli bir hale getirilmesi planlanıyor.

Kokoreççi esnafı taşınıyor
Öte yandan, Asar Deresi kenarında kötü bir görüntü sergileyen seyyar kokoreççi esnafının, Düzce Belediyesi tarafından Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan eski otogar mevkiinde yapımı tamamlanan yeni ünitelere yakın zamanda taşınacağı öğrenildi.

Haber: Ö.YILMAZ