Çilimli terminali tozlu raflardan nihayet iniyor. Yıllardır gündemde olan ve 1 seneyi aşkın süredir ise projesi hazır olmasına karşın çalışmalarına başlanamayan terminal için sonunda kaynak arayışı sona erdi. Daha önce de birçok kez yapımına ilişkin tarih verilen ancak söz verilen zamanda başlamayan terminalin Ağustos'ta başlaması planlanıyor.


Daha önce bulunsaydı erken başlardı



Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, ihalesi yapılan terminal için ilk kazmanın önümüzdeki ay vurulacağını açıkladı. Projenin bugünlere kadar uzamasının altında kaynak bulunamamasını gösteren Yavuz, "Terminal için gerekli kaynak daha önce bulunsaydı erken başlardı ancak ağustos ayında başlayacak şekilde planlama yapıldı." dedi.



Belediye imkânları ile yapılacak



Belediyelerin genel olarak yap-işlet-devret modelini uygulamasına karşın Çilimli Belediyesi olarak terminali kendi imkanları ile yapacaklarını vurgulayan Başkan Yavuz, yaklaşık 10 dönümlük alana yapılacak terminalin 3 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.



En geç 1 Ağustos'ta boşaltacak



Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Simetri Fabrikası tarafından kiralanan inşaat alanı üzerindeki yerin akıbeti konusunda da bilgi verdi. İnşaatın çok kısa süre sonra başlayacak olmasına karşın fabrikanın hala ürünlerini sergilemeye devam etmesine ilişkin Yavuz, "Fabrikaya gerekli yazıları gönderdik. 25 Temmuz ya da en geç 1 Ağustos'a kadar malzemelerini kaldırmaları gerekiyor. Zaten kira sözleşmesinde de "Belediyenin istemesi halinde alan boşatılır" ibaresi yer alıyor. Bu doğrultuda inşaat çalışmalarının başlayacak olması nedeniyle ay başına kadar alan boşaltılacak." şeklinde konuştu.

 

 

Haber,C.Üstüner