Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov yapılması ve tüm bunlarla birlikte göl gazinosunun da özel işletmeye devredilmesi için 19 Aralık'ta ihaleye çıkılmıştı. Bireysel ve firma olarak toplam 12 taliplinin başvurduğu ihaleyi Düzce'den  Kurtuluş Tokcan kazanmıştı.

Gölcük’te yapılması planlanan yapıların, tabiat parkının doğal dengesini bozacağını düşünerek karşı çıkanların eylem ve şikayetleri nedeniyle ihalenin iptal edilebileceği konuşuluyordu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin de iptal için yargıya başvurduğu ihale ile ilgili bugün beklenen gelişme yaşandı. Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz tarafından onaylanması ya da iptal edilmesi gereken ihale için iptal yönünde karar alındığı bildirildi.

Bolu'nun cennet köşelerinden Gölcük'ün 22 yıllığına özel işletmeye açılmasına yönelik ihale hamlesi rafa kalkarken, "Bolu halkının endişe duyacağı hiçbir şey yok." vurgusu yapılan Gölcük Tabiat Parkı Projesi’nin belediye eliyle uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haber: C. ÜSTÜNER