Akçakoca’da Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayım başladı. Yalı Mahallesi’ni, Cumhuriyet Meydanı’nı, liman içini ve üst kısımlarını kapsayan geniş bir alanda büyük bir değişim sağlayacak olan Akçakoca Kentsel Dönüşüm Projesi için adım adım uygulama aşamasına yaklaşılıyor.

Projeyi hazırlayan firmayla toplantı
Düzce’nin kentsel dönüşüm uygulanacak ilk ilçesi olan Akçakoca’da kamulaştırma sürecinin sona ermesi ile projede yapım aşamasına geçilmesi için hazırlıklar hızlandı. Bu kapsamda Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, projeyi hazırlayan firmanın ve belediyenin teknik personelleriyle,  bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi çerçevesinde mimari, statik, elektrik, sıhhi tesisat ve benzeri projeler  netleştirildi.

"Cazibe merkezi haline gelecek"
Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan  Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle ilçenin çehresinin değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

"Artık sona doğru yaklaşıyoruz"
Yemenici, şunları kaydetti: "Göreve başladığımız ilk günden itibaren ilçemizin çehresinin değişmesi adına ekibimizle birlikte hassasiyetimizi ortaya koyup, hemşehrilerimizin de desteğiyle el birliğiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda kentsel dönüşüm proje çalışmalarımız gittikçe hızlanıyor. Uygulamaya geçilmesinde artık sona doğru yaklaşıyoruz. Projemizi mimari, statik, mekanik tüm detayları ile son aşamaya getirmek için uzun ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Akçakoca'nın kalbi olarak nitelendirdiğimiz fakat en atıl durumda olan bu alanı gerçek bir ticaret ve cazibe merkezi haline getireceğiz.” 

Haber: C.ÜSTÜNER