Düzce Belediyesi’nin Hastane Caddesi’ne yapmayı planladığı katlı pazaryeri projesine Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Güney’den destek geldi. Güney, Mevcut pazaryerinin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Belediye ile Düzce Seyyar Pazarcılar Odası’nın yaptığı istişareler sonucunda pazaryerinin söz konusu binada yapılmasına karar verildiğini söyledi.

“bölgeye örnek olacak”

Güney, “Oraya sadece bina olarak bakmayın. Düzce’nin 20 yıllık pazaryeri ihtiyacını kapatıp, bölgeye örnek olacak. Sadece pazaryeri değil, sosyal tesis de olacak. Haftanın 7 günü açık olacak. Zaten yasa gereği artık pazaryerlerini üzerlerinin kapalı olması gerekiyor.  Şimdi katlı pazaryeri mi olur eleştirileri yapılıyor. Ancak Ankara, Bursa ve Nevşehir gibi illerde örnekleri var. Yazın serin, kışın sıcak olacak. Bayanlar alışveriş yaparken, çocukları eşleri sosyal tesislerde vakit geçirecek.” dedi.

“Taşın altına elimizi koyacağız”

Binanın kira bedeli hakkında oda olarak bir bilgisi olmadığını söyleyen Güney, sözlerine şöyle devam etti:  “Esnaf olarak oradan ekmek yiyeceksek elimizi taşın altına koyacağız. Zaten oda olarak da oranın işletmesine talibiz.”

“pazaryeri sıkıntısı bir yıla kadar kalkacak”

Marketlerin manav reyonu formatının katlı pazaryerine uygulanacağını söyleyen Güney, hijyen konusunda bir problem yaşanmayacağına vurgu yaptı. Aziziye’deki mevcut pazaryerinde özellikle park sorunu olduğuna dikkat çeken Güney, kiralanan yeni binada bu sorunun yaşanmayacağını söylerken “ Düzce’de pazaryeri sıkıntısı bir yıla kadar kalkacak.” dedi.

“Bende rahatsız oldum”

Güney, bayram öncesi özellikle spor sokak ve Gaziantep Caddesi’nin seyyar pazarcıların  işgaline uğramasını ise şöyle yorumladı:  “Aslında biz 15-20 gün önce belediyeyle görüştük.  Çarşıda merkeze yakın bir yerde bize AVM arkasında yer gösterildi. Zabıta ve belediye yardımcı oldu. Ücret falan alınmadı.  Resmi olsun diye biz de üyelerimize mesaj çektik. Evrak hazırlayarak esnafımızı yerleştirdik.  Son gün ve bir gün önce dışarıdan gelen esnaflar çarşı karıştı. Bayram işi yapmayan kuyumcu gibi esnafların kendi eş dost akrabalarını müsaade etmesi Zabıtayı da zor durumda kaldı. Onlarında sayısı belli. Bende rahatsız oldum. Vatandaş da rahatsız oldu. Ancak bunu sadece zabıtaya yıkmamak lazım.  Esnaf da birlik olacak ve Belediyeyi ortak çalışmalı. İnşallah bu önümüzdeki kurban bayramında bu sorun yaşanmayacak. “

HABER; S.KAŞKIR