SEDAŞ yöneticileri, Ramazan ayında iftar yemeği vesilesiyle Düzce Basın mensupları ile bir araya geldiler. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven’in ev sahipliğini yaptığı iftar yemeği sonrası Güven, basın mensupları ile sohbet etti ve bölgede yapılan yatırımları anlattı.


KARAYOLLARI MÜSAADE VERMEDİ


İftar yemeği öncesi sorularımızı yanıtlayan Güven, Gümüşova-Gölyaka arasında yapılması planlanan ancak bariyer engeli nedeniyle bir türlü başlamayan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 


Güven, “D-100'ü geçen sene programa almıştık. Karayollarından müsaade alamadığımız ve bariyer şartı için gerçekleştiremedik. O yolda bizim dışımızda hem valiliğin hem karayollarının hem de TEDAŞ'ın mutabakatı gerekiyor. Şu anda karayollarıyla bize yer teslimi yapılması lazım. Bizim şartnamelerimize uygun şekilde, olursa biz bunları yatırımların içerisinde yapabiliriz.” dedi.


ÖDENEĞİ BAŞKA BÖLGEDE KULLANIYORUZ


Başka yerlerde bariyer şartının aranmadığını ifade eden Güven, Gölyaka-Gümüşova arasındaki ışıklandırma çalışmaları için ayrılan ödeneğin başka bölgeye kaydırıldığını açıkladı.


Güven, “Bildiğim kadarıyla her yerde yok yalnız karayolları bizden geçen sene bunu istedi. Valilik de bu işe müdahil olmuştu. Aslında yapılacağıyla ilgili epey mesafe almıştık ama son anda gerçekleşmedi. Oraya gelen ödeneği bölgede kullanıyoruz. Yatırımlar içerisinde kullanıyoruz. Ama her an bu tür yatırımlara kaynak ayırabiliriz.” diye konuştu.


YILSONUNDA BİTECEK


Güven, Bolu Dağı-Kaynaşlı mevkiindeki ışıklandırma çalışmasının da yılsonuna kadar biteceğini ifade etti.


Güven, “Bizim yatırım programlarımız çerçevesindeki bütün işleri yılsonuna kadar bitireceğiz. Yatırım programımıza aldığımız yerler var, ekim-kasım aylarının sonuna kadar yatırımların tamamını gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.


YAYLALARDA ÖDENEK KISITLI


Kardüz Yaylasının ışıklandırılmasında gelen ödeneğin çok kısıtlı olduğunu belirten Güven, ağılığın yayladan çok yerleşim birimlerinde olduğunu dile getirdi.


Güven, “Yaylalarda bizim çalışmalarımızda özellikle yerleşime daha fazla kaynak ayırıyoruz. Kardüz'le ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yaylalarla ilgili ödeneklerimiz gerçekten çok kısıtlı. Çünkü yayladan çok hem merkezlerde hem köylerde iş yapmaya yönelik kaynak ayırıyoruz. O kaynaklardan kalan olursa yaylalarda da kullanacağız.” dedi.

 

 

Haber;S.KAŞKIR