44 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından, belli kriterlere sahip plaj ve marinalarda yapılan değerlendirme sonucunda Akçakoca Çuhallı Plajı, "Mavi Bayrak" statüsü aldı.

Duşlar kırık-dökük, merdivenler kopuk...

Ceneviz Kalesi Plajı'nın ardından mavi bayrağı almaya hak kazanan Çuhallı Plajı yaz sezonuna hiç de hoş olmayan bir görünümle giriyor. Plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan mavi bayrağın 4 Temmuz’da plajdaki yerini alacağı Çuhallı'da duşların kırık-dökük hali görenleri hayrete düşürüyor. Duşlara çekilen plastik su borularının parçalanmış vaziyette olduğu da göz çarparken ayrıca plaja inilen merdiven ve engelli bölümlerindeki kopma ve çökmeler yaz turizminin gözde adresine yakışmayan bir manzara çiziyor. Adım adım yaz sezonuna yaklaşılırken, mavi bayrağın dalgalanacağı plajda, Akçakoca Belediyesi'nin gerekli düzenlemeleri hızla yapması bekleniyor.

Mavi bayrak panoları yerleştirildi bile

Öte yandan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın Akçakoca’da mavi bayraklı plaj sayısını ikiye çıkartmasının ardından geçtiğimiz günlerde Çuhallı Plajı'na panolar yerleştirildi. Mavi bayrak, deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını, plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğini garanti edildiğini gösteren önemli bir sembol iken Çuhallı Plajı'nın bunu hak ettiğini uygun standartlar sağlanarak göstermesi, kentin imajı açısından da önem taşıyor.