İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün, İYİ Parti İl Binasının açılışını yapmak için Düzce’deydi. Akşener, parti binası önünde yaptığı mitingin ardından Düzceli kadınlarla bir araya gelerek onların dertlerini dinledi.

Askeri okulda öğrenci olan ancak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na ilişkin soruşturma kapsamında terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile okuldan atılan oğlunun mağdur olduğunu iddia eden anne parti çıkışında Akşener’in önüne atlayarak yardım istedi.

“Olan yine garibana oluyor”
Kadının derdini dinleyen Akşener, Türkiye’de mağdur sayısının çok olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Şimdi bir öğretmen düşün ByLock’u yok, kılı yok, tüyü yok. Bank Asya’dan maaş almış. Sen Milli Eğitim Müdürlüğü olarak oraya maaş yatırmışsın da almış. Olan her zaman olduğu gibi garibana oluyor. Ben geçmişte parasız yatılı okudum. Hangi şartlarda verildiğini biliyorum ben o çocukların. O konuyu çok net konuşuyoruz biz.”

“Biz korkmuyoruz”
Bağımsız milletvekilleri tarafından mağdur olan sanıklarla ilgili soru önergesi vereceklerini belirten Akşener, anneye sarılarak şöyle konuştu:
“Bana FETÖ’cü denilmesine rağmen yapıyoruz biz bunları. Denilse de korkmuyoruz. Bir buçuk senedir bağırılıyor. Evlat çok zor, benim de bir oğlum var.”

Haber: Ö. YILMAZ