Lösemi hastası oğlunu kaybeden Kemal Yücel, hastalığa dikkat çekmek amacıyla "Her Pedal Bir Umut Olsun" projesi ile Adana’dan İstanbul’a uzanan bir bisiklet yolculuğu başlattı. Dün, Bolu Dağı Kaynaşlı mevkiinde Düzce Bisiklet Kulübü üyeleri tarafından karşılanan Yücel, bugün Düzce Anıtpark Meydanı’nda bisiklet tutkunlarıyla ve lösemi hastalığına dikkat çekmek isteyenlerle bir araya geldi.

“Belki de bir çocuğun hayatı kurtulabilir”
Bin 700 kilometreyi bisikletiyle kat eden ve geçtiği her ilde kan ve kök hücre bağışında bulunan Kemal Yücel, Kızılay’a bağışta bulunmadan önce yaptığı basın açıklamasında amacının lösemili çocuklara destek vermek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz her ilde kan ve kök hücre bağışı yapıyoruzve insanları bilgilendiriyoruz. Kök hücre ve ilik konusunda duyarlılığın artmasını bekliyoruz. Dün Düzce’ye geldim. Düzce Bisiklet Kulübü’ndeki arkadaşlar Bolu Dağı’nda beni karşıladılar. Onca yağış ve soğuk havaya rağmen arkadaşların sıcak ilgisiyle karşılaştım teşekkür ederim. Bugün az sonra Kızılay Kök Birimi’ne giderek kan örnekleri vereceğiz. Belkide verilen bu örneklerle bir çocuğun hayatını kurtaracağız.”

“Bütün insanları kan ve kök hücre bağışına davet ediyorum”
Lösemi hastalarının hastanelerde olduğunu ve kendilerini bulmanın güç olduğunu kaydeden Yücel, “Ama biz onları bulabiliriz” diyerek şu ifadelerde bulundu:

“O çocuklarımıza hayat armağan edebiliriz. Her hastalık gibi onlarada moral motivasyon lazım. Bugün buradaki güzel yürekli insanlar onlara moral motivasyon verecekler ve bütün güzel yürekli insanları kan bağışı, kök hücre bağışı yapmaya davet ediyorum.”

“Destek olmaya devam edeceğiz”
Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu ise şöyle konuştu:

“Düzce Bisiklet Kulübü olarak Kemal Beyi karşıladık.Biz her türlü sosyal etkinlikte olduğumuzu söylemiştik. Bundada kök hücre konusunda arkadaşlarımızla yer alacağız. Dün kendisini o yağmurlu havaya rağmen zevkle karşıladık ve birlikte Anıtpark’a kadar geldik. Düzce bisiklet Kulübü’nün sosyal etkinlikleri devam edecek.”

Haber: Ö. YILMAZ