Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden ders niteliğinde davranış.... Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde sabah saat 08:00’dan itibaren, arabanın çarpıp kaçtığı kedinin başında bekleyen Ali Sunar ve Büşra Altun tüm vatandaşlara örnek olabilecek bir davranış sergiledi.

Olay, sabah saatlerinde Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Saat 08:00’da sınava girmek için okula gelen öğrenciler yaralı kediyi fark etti. Arabanın çarpıp kaçtığı kedinin yaşaması için özverili bir uğraş sarf eden genç öğrenciler ilk olarak tüm yetkilileri aradı. Aradı ancak bir türlü geri dönüş yapılmadı. Son olarak Düzce Üniversitesi’nde görevli bir hayvan hakları savunucusuna ulaşan öğrenciler, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerini kedinin bulunduğu yere getirmeyi başardı.

“Şuan yönlendirebileceğimiz bir ekip yok”
Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Sunar, Düzce Belediyesi Beyaz Masa’yı aradıklarında kendilerine “Köpek olsa gelirdik, kedilere gelemiyoruz” şeklinde yanıt verildiğini söyledi.

Sunar, “Sabah saat 08.00 sularında arkadaşım kediyi fark etti. Araba çarpmış vaziyetteydi. Durumu ilk gördüğümüzde iyiydi. Ayağa kalkabiliyordu. Hemen belediye ekiplerine haber verdik. Beyaz Masa’dan bize ilgileneceklerini söylediler. 09.30’da Açık Öğretim Sınavı’na girecektik. Saat 09.00’a doğru yine aradık. Bu sefer belediyeden “Şuan yönlendirebileceğimiz bir ekip yok.” dendi. Ama oradaki iyi niyetli bir ağabeyimiz “Ben ilgileneceğim, size geri dönüş yaparım” dedi. O saatten bu yana yani sınavdan çıktığımızdan beri bekliyoruz. Geri dönüş yapılmadı. Sonra hayvan hakları savunucusu birisini bulduk Rektörlük’ten… Şuanda onun aramasından dolayı buraya ekiplerin geleceği söyleniyor. Hayvanın durumu da git gide kötüye gidiyor. İnşallah kurtarabiliriz.” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden gelen bir görevli yaralı kediyi kafese koyarken muhabirimizin, “Siz kedilere değil, köpeklerle ilgili ihbar aldığınızda geliyormuşsunuz doğru mu?” sorusuna ise “Öyle bir şey yok” diye yanıt verdi.