Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri herkese örnek olması gereken bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Sadece Düzce değil tüm Türkiye’nin başlıca sorunlarından olan hatalı parklanmaların önüne geçmek ve farkındalık yaratmak amacıyla “Park Etme Fark Et” adını verdikleri sosyal sorumluluk projesine Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri ve Türkiye Beyazay Derneği de destek verdi.



Anıtpark Meydanı’nda başlayan proje kapsamında öğrenciler engelli yolu üzerine, kaldırımlara ve hatalı park eden araçların ön camlarına broşür dağıttı.



“Asıl engel maalesef biziz”
Projeye ilişkin bilgilendirmede bulunan Düzce üniversitesi sosyoloji öğrencisi Kübra Turan şöyle konuştu:
“Bu etkinlik insanları bilinçlendirmek amacıyla yapılan bir etkinlik. Düzce Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk ve dayanışma amaçlı yapmış olduğu bir etkinlik. Etkinliğin amacı kaldırımlara park eden, yaya geçidine park eden, engelli rampalarına park eden insanları bilinçlendirmek. Asıl amacımız da zaten insanların haklarını ihlal edenleri bilgilendirmek. İnşallah bir faydamız olmuştur. Buna yönelik birden fazla etkinlik yaptık. Bu sadece bir tanesi. Engelli vatandaşlar bu yüzden çok problem yaşıyor. Zaten biz engelli insanlarla görüştükten sonra böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Örneğin görme engelli bir birey park edilen aracı görmüyor, arabaya çarpabiliyor. Bazen direkler olmuş olabiliyor engelli rampasında araba olmuş olabiliyor veya bayanlar için bebek arabalarını geçirmek zor olabiliyor asıl engel maalesef biziz.”


HAber: Ö. YILMAZ