Öncü Medya haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında çarpıcı yorum ve tespitlerinin kamuoyuyla buluşturmaya devam ediyor.

Programın son bölümünde, skandalların adresi haline gelen Akçakoca Belediyesi’ndeki hukuksuz uygulamaları masaya yatıran Ünsal, “İnsanlar soruyorlar. Bu haberleri nasıl hazırlıyorsunuz diye. Biz hazırlamıyoruz. İnsanlar bizlere ulaşarak hukuksuz uygulamaları tek tek bildiriyor. Biz de gerekli araştırmaları yapıp doğruluğunu saptadıktan sonra kamuoyu yararına haberleştiriyoruz” dedi.

“AKÇAKOCA TARİHİNDE BÖYLESİ HUKUSUZLUK GÖRMEDİ…”

Gazetecilik mesleğinde çeyrek asırlık süreyi geride bıraktığını belirten Ünsal, “Akçakoca tarihinde görülmemiş, duyulmamış, daha önce tespiti yapılmamış bir uygunsuzluk, hukuksuzluk var. Geçmişten bugüne yazılı ve görsel medyaya bakın. Buna benzer bütün olayları toplayı.  Akçakoca’daki Okan Yanmaz dönemindeki usulsüz imar ve hukuksuz uygulamaların KDV’si bile etmez, sadakası bile olmaz.” diyerek her gün ortaya çıkan farklı skandallara dikkat çekti.

“BELEDİYE YAP AMA ŞİKAYET OLURSA KARIŞMAYIZ DİYOR”

Bu durumun nereden kaynaklandığını sorgulayan Ünsal, “Edindiğimiz bilgi şu. Ben maddi manevi söz sahibi bir adamım. Belediyenin imar işlerine gidiyorum. ‘Benim sahilde bir yerim var, ben buraya bunu yapmak istiyorum’ diyorum. Onlar da bana ‘Tamam yap, uygun’ diyorlar. Sonrasında bunun buraya yapılması için de bir yolunu buluyorlar. ‘Bize bir şikâyet gelmediği sürece sen yapabilirsin ama şikâyet gelirse bilmeyiz’ diyorlar. Uygulanan süreç bu. Ne ruhsat var, ne izin var, ne tespit var. Hani bazı yerlerde kavga dövüş biter de emniyetin ekipleri gider ya, aynen onun gibi bir şey.” diyerek Akçakoca’da zengini kayıran bozuk düzeni eleştirdi.

“VALİLİK SORUŞTURMA AÇINCA ‘YIKIYORUZ’ GÖRÜNTÜSÜ VERDİ”

Kamuoyunda tartışma yaratan ve ancak Düzce Valiliği’nin soruşturma başlatmasının ardından yıkılan iki kaçak yapıya değinen Ünsal, “ İki tane yıkım oldu Akçakoca’da. Bir tanesi dediğimiz gibi bu kayabaşı mevkiindeki yer. Bir de Edilliağzı’nda olan bir yer. Belediye başkanı gitti orada ‘Yıkıyoruz’ diye boy boy görüntüler verdi. Bu yapılar buralara yapılırken neredeydin Okan Yanmaz? Sen imara, iskâna, kanuna, kıyı şeridine aykırı dediğin yerin kanalizasyon ve su borusunu döşemek için iki gün boyunca trafiğe kapatmadın mı caddeyi? İkincisi o Edilliağzı’ndaki adama sen ‘Hani yavaş yavaş yapacaktın. Neden böyle yaptın?’ demedin mi?” sözleriyle Başkan Yanmaz’ın ikiyüzlü tavrını ve kaçak yapılaşmaya teşvik eden açıklamalarına atıfta bulundu.

“EY MHP BUNLARI GÖRMÜYOR MUSUN?”

AK Parti Eski Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın Ayazlı bölgesinde belediye mücavir alanında yapmış olduğu kaçak inşaatındaki cüretsizliğin sebebinin de Akçakoca Belediyesi olduğunu belirten Ünsal, “Bu Akçakoca Belediyesi’nin cüretsizliğidir. Öyle mülki idare amirleriyle, yetkililerle, amirlerle, memurlarla pandemi döneminde Abant Kahvecisi’nde oyun oynamaya benzemiyor ey Okan Yanmaz! Arkadaş burada bir siyaset var. Siyasette bir güç almışsın arkana, Cumhur ittifakı, Milliyetçi Hareket Partisi… Ey Milliyetçi Hareket Partisi hiç mi görmüyorsunuz bunları? Bunları hiç duymuyor musunuz? Bunlar size şaka mı geliyor?” sözleriyle MHP’nin Akçakoca’daki yeri yerinden oynatan işlere sessiz kalmasına tepki gösterdi.

“YANMAZ SEN KİMİ KANDIRIYORSUN?”

Ünsal, valiliğin soruşturma başlatmasının ardından çark ederek ‘yıkıyoruz’ görüntüsü veren Yanmaz’la ilgili “Bu işin arkasında menfaat var. Sen buraya yap, sen oraya yap… Bu kanunlu mu kanunsuz mu aykırı mı değil mi diye bakma. Yolu trafiğe kapat, orayı görme. Sonra neymiş işe valilik el atınca orada görüntü ver. Orada açıklama yap. Kimi aldatıyorsun, kimi kandırıyorsun? Sen orada yasak dediğin, kanuna aykırı dediğin yerde oturuyorsun ve orayı trafiğe kapatıyorsun. Sana vahiy mi indi? Ey Milliyetçi Hareket Partililer, ey Cumhur İttifakının yanındaki AK Partililer bu işin iki tane yolu var.” diyerek şöyle devam etti:

“AKÇAKOCA’DA KURAL, KAİDE YÖNETİM DENEN BİR ŞEY KALMADI”

“İmarda, iskânda, inşaatta istismarlar hısım, akraba, eş dost kardeşe gösterilecek imtiyazlar devam eder. Bunun birinci derece sorumlusu AK Parti’dir. Birileri menfaati elde eder. Birileri kendine bir şeyler devşirir. Bir tane müfettiş gönderemedin mi? Önceki dönem belediye başkanı CHP’li Fikret Albayrak’ a müfettişlerin biri geliyordu biri gidiyordu. Müfettişlere belediyede oda tahsis etmişlerdi. Cüneyt Yemenici’ye bile kaç defa müfettiş geldi. Böyle bir şey olabilir mi? Bakınız bunun kaybedeni birinci derecede AK Partidir, ikinci derecede Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Sabahın erken saatinde kalkanın beton attığı, akşam saatlerinde hafriyat yaptığı ve bunu hiç görmezden gelen bir belediye var. Niye görmüyorsun arkadaş? Senin haberin olmadan, senin olurun olmadan bir kürek çakılı oradan alıp götürebilir mi? Akçakoca’ da kural yok, kaide yok, yönetim yok, irade yok, daha neler var neler.”

“KONTROLDEN ÇIKAN YANMAZ KENDİ PARTİSİNE BİLE KÜFREDİYOR”

Kontrolden çıkan Okan Yanmaz’ın kendi partisi MHP’ye bile küfreder hale geldiğini açıklayan Ünsal, “Ben buradan bir şey daha söyleyeceğim yalansa Milliyetçi Hareket Partisi’nin İlçe Başkanı, İl Başkanı, Okan Yanmaz yalanlasın. Ey Milliyetçi Hareket Partililer, İlçe Başkanının olduğu, İl Başkanının olduğu yerde bu Okan Yanmaz denilen belediye başkanı öyle bir sinkaflı kelimeler kullanıyor ki partiye bile küfür ediyor.  Evet, iddia bu İlçe Başkanı tutanak tutmak istiyor. İl Başkanı bunu onaylamıyor.” sözleriyle Yanmaz’ın yaşadığı güç zehirlenmesini gözler önüne serdi.

“BİR ADAMIN CANI İSTEDİĞİ GİBİ PEŞKEŞ ÇEKMESİNE İZİN VERMEYİN”

“Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmalı” diyen Ünsal, “Ey bu memleketi yöneten irade ve idare sahipleri eyer bizim Düzce’mizin akciğeri gibi olan, yaz aylarında gezdiğimiz, deniz havasını aldığımız her metre karede bu 400.000 kişinin hakkı var. Bu hakkı bir adamın kafasına göre, hesabına kitabına uyduğu gibi, canı istediği gibi birilerine peşkeş çekmesine müsaade etmeyin. Sayın valinin yapmış olduğu iki inşaatla ilgili görmediği, görmezden geldiği yer ile ilgili veya yanlış bilgilendirmelerden dolayı belediye başkanı hakkında bir soruşturma açsında ben onu biliyorum ama bir şey daha var. Bugün adaletin olmadığı yerde, adaletin geç geldiği yerde adaletsizlik vardır. Geç gelen adalet adalet değildir.” diye konuştu.

TEDBİR ALINMAZSA SAHİL DENEN BİR ŞEY KALMAYACAK”

Eğer bugün MHP ve AK Parti tedbirleri almazsa başına buyruk uygulamalarla felakete sürüklenen  Akçakoca’nın Millet İttifakı’na doğru kaydığını belirten Ünsal, “Bizden söylemesi. Bizim burada siyasette kim kazanır umurumuzda değil. Ama Akçakoca kaybetmesin. Akçakoca’nın o sahillerinde bulunan her noktasında bu memlekette yaşayanların hatta bu memlekete gelip tatil yapan binlerce milyonlarca insanın hakkı var. Milyonlarca kişinin hakkı bir kişinin insafiyetine bırakılmamalı. Eğer bir iki konuda tedbir alınmazsa gerekli yaptırım olmazsa iki üç sene sonra Akçakoca diye sahil diye imar diye bu memlekette olacak diye bir şey kalmayacak.” sözleriyle harekete geçilmesi çağrısını yineledi.